` MIND: Die zomerprikkels krijgen jou niet klein! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Die zomerprikkels krijgen jou niet klein!

Het is zomervakantie! Heerlijk! Mijn partner thuis, de kids thuis, wat een gezelligheid! De eerste week is leuk, de tweede week ook nog wel, maar langzaamaan begin jij jouw energie te verliezen. Je begint te hopen dat ze zomervakantie weer snel voorbij is. Manlief naar het werk, de kinderen weer naar school en jij weer aan het werk. Die zomervakantie is nog best vermoeiend… Lees verder voor handige tips!

Stel jezelf eens voor:

Je ligt de hele dag heerlijk op het strand, je leest een boekje en langzaam gaat de zon onder. Nog snel even een hapje eten. Je wandelt terug naar jouw vakantieadresje, je trekt de deur achter je dicht en je ploft op bed. Hoe voel je je?

Wanneer je hooggevoelig bent voel je je waarschijnlijk behoorlijk moe als je ’s avonds op bed ploft. Maar hoe dan? Je doet de hele dag bijzonder weinig, maar toch voel je je ontzettend moe. Dat heeft alles te maken met de zon. Hoe heter het is, hoe meer prikkels jij als HSP voor de kiezen krijgt.  Je bent sneller vermoeid, je krijgt sneller hoofdpijn of je voelt je misselijk.

En stel jezelf nu eens voor dat je daar bovenop nog eens super druk ben met jouw partner en je kinderen. Ben je dan ’s avonds ook helemaal gesloopt?

Zou het niet fijn zijn als jij daar deze zomer geen last van zou hebben? Zou het niet fijn zijn als je deze zomer naast de gezelligheid met jou gezin dat je ook enorm tot rust kunt komen?

Drink voldoende water

Voldoende water drinken is sowieso belangrijk, ongeacht het weer. Het houd je vochtbalans in stand, het helpt je afvalstoffen af te voeren, je wordt er wakkerder van, het is goed voor je huid… en ga zo maar door. Zorg dat je zomerdag altijd een fles water bij je hebt, waar je ook naar toe gaat. Neem hem altijd mee in je tas en vul hem bij zodra die leeg is. Drink water op kamertemperatuur, dit is zachter voor je organen (zeker op zo’n hete dag) en het verbeterd de bloedcirculatie van je lichaam, meer dan dat koud water doet.  

Of drink een heerlijke kop thee. Op het moment dat je op een warme dag een kop hete thee drinkt, brengt die jouw lichaamstemperatuur even omhoog, maar daalt die daarna weer op een natuurlijke manier. Hierdoor krijg je het juist minder warm, dan wanneer de hele dag ijskoude cola’s drinkt.

Geef duidelijk je grenzen aan

Ze hebben niet voor niets in het zuiden van Europa een siësta tussen de middag. Juist op die zomerse dagen heb je die rustmomentjes gedurende de dag nodig. Als je tussen de middag je rust pakt heb je ’s avonds meer energie om leuke dingen te doen. Pak bijvoorbeeld het moment tussen 15.00 – 18.00 om echt even tot rust te komen. Doe een middagdutje of pak er een tijdschrift bij. Want hoe gezellig het ook is om de hele dag met je gezin in de weer te zijn, je hebt die momentjes voor jezelf echt nodig!

Blijf niet de hele dag binnen zitten

Ga heerlijk even naar buiten. En nee, dit hoeft niet op het warmste moment van de dag. Maar begin of eindig de dag met een wandeling. Nu heb je hier juist meer tijd voor dan in de drukte van je normale dagelijkse leven, maak er dan lekker gebruik van.

Duik even onder de douche

Ook al is het maar twee minuten, neem even een verfrissende douche om daarna weer helder je dag te kunnen vervolgen. Wist je trouwens dat de douche de perfecte plek om even te mediteren en helemaal tot jezelf te komen? 

Kom even terug bij jezelf

Misschien word het je allemaal even wat te veel? Dat kan gebeuren en dat is helemaal oké. Kies voor jezelf even een plekje uit waar je even ongestoord kunt zitten of liggen. Sluit je ogen en focus je even op jouw lichaam. Wat voel je? Wat hoor je? Waar voel je de warmte in jouw lichaam? Beschrijf het eens.

Vaak zal je merken dat wanneer jezelf even terugschakelt naar de eerste versnelling dat je deze zomerse dagen veel beter vol kunt houden. Ja het is warm. Maar dat hoort nu eenmaal bij de zomer dus dan gaan we er gewoon maar het beste van maken, toch?

Zie het maar zo:

Zonder die hete dagen hadden we ook niet die heerlijke zwoele zomeravonden gehad.

Word het jou soms allemaal wat veel? Heb je geen idee hoe je de balans tussen jezelf, je gezin, je werk en je privé leven kunt houden? Vraag een gratis Walk-With-Me Sessie aan en in dit telefoongesprek help ik jou om meer rust te voelen, balans te creëren en energie te krijgen.

Hey mooi mens! Ik ben Sanne Pulles en zelf heb ik inmiddels 3 burn-outs achter de rug. Tot twee keer toe werd ik zonder succes geholpen door specialisten... Toen ik voor de derde keer in een burn-out terecht kwam, nam ik het heft in eigen handen. Ik pakte zelf de controle over mijn leven terug, ik kwam op eigen kracht uit mijn burn-out en nu help ik andere vrouwen hetzelfde te doen. Via mijn Instagram en de Burn-Out, Light Up! Podcast deel ik al mijn kennis rondom burn-out, persoonlijke ontwikkeling, energie, ontspanning en nog veel meer. En lees jij dit nu en denk je bij jezelf: Ik zit nog in een burn-out, het gaat al wat beter, maar ik wil meer? Stel jezelf eens voor, hoe zou het voor je zijn als rust, balans & energie een centrale plek in jouw leven hebben? Jij een dagritme hebt voor een energiek en ontspannen leven dat helemaal bij jou past? En je voortaan iedere dag met een voldaan gevoel afsluit? Hoe zou dat zijn? Zou je dat willen? Zo ja, vraag een gratis walk-with-me sessie aan en zet die eerste stap.

Post a Comment