Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Doe jij weleens even helemaal niets?

Je kunt het als kind vast herinneren, want die zijn het beste in gewoon even niets doen. Urenlang naar buiten kijken of lekker op de bank chillen met je knuffels, het gaf je een gevoel van rust en niets hoeven te doen. Die druk van buitenaf voelde je nog niet en je kon je emoties gewoon op z’n beloop laten zonder dat je rekening hoefde te houden met anderen. Eigenlijk zouden we dit nog steeds moeten doen, maar hoe kun je niets doen in een wereld vol met prikkels, druk van buitenaf en nooit stil zitten? Wij geven 5 handige tips zodat je voortaan gewoon jouw – even niets doen – momenten kunt creëren! 

Van huis uit heb ik het ook meegekregen. Het niet zeuren maar doen, werken en doorzetten om iets te bereiken. Gewoon doorknallen en doorgaan, daar wordt je hard van! Maar als kind was dit heel anders. Zo kon ik urenlang met een serviesje spelen, hele soapseries bedenken voor al mijn barbies en slapen, dromen en gewoon liggen waren mijn favoriete bezigheden.

In de huidige maatschappij is dit anders. We vullen de druk om van alles te doen en bezig te zijn. Niet omdat we het alleen maar allemaal willen, maar ook omdat we bang zijn wat er gebeurd als dit weg valt. Komen er dan emoties los? Heb je dan gefaald? Of merk je dan pas dat je veel eerder op de rem had willen drukken om deze ontspanning te krijgen?

Niets doen wordt vergeleken met het hebben van geen werk, de hele dag op de bank hangen, het hebben van geen doorzettingsvermogen en zo wordt je vaak aangekeken als iemand die buiten het hokje valt. Maar even niets doen, lummelen, luieren, hoe je het ook wilt noemen staat los van wat je ernaast WEL doet en geeft je juist meer rust, ontspanning en focus om erna weer door te gaan.

Hoog tijd om nu echt eens even niets te doen en wij geven je tips om dit toe te passen in jouw leven:

Wees één met de natuur

Ga de natuur in en kies een plekje om heerlijk te zitten en te liggen. Kijk naar alles om je heen. Zie de dieren, bloemen, schelpen en zelfs de wolken in de lucht. Geniet van de rust en ervaar hoe dit voor jezelf voelt. Neem je telefoon niet mee of zet hem helemaal stil. Kies voor de rust en geniet van alles om je heen!

Chillen op de bank

We duiken nu vaak voor de televisie om Netflix te bekijken, maar probeer het eens anders. Ga liggen, ontspan, lees een spannend boek. Zet alle apparaten ( tv, telefoon, tablet etc) om je heen uit en geniet. Val per ongeluk in slaap of lees het boek fijn uit. Alles mag en niets hoeft. Enjoy!

Wandelen in stilte

Wandelen is superfijn om je gedachten de vrije loop te laten. Heerlijk genieten in de natuur en ontspanning en beweging gaan dan ook heerlijk samen. Maar wandelen in stilte is misschien moeilijker dan je denkt. We zijn namelijk gemaakt om contact te zoeken, een praatje te maken, hardop te zeggen wat we denken als er niemand is, maar probeer eens de echte stilte op te zoeken en laat de natuur op je inwerken. Ik heb dit voor het eerst in Ibiza gedaan en er ging een wereld voor mij open. Er gingen allerlei emoties door mij heen, totdat de rust mij echt tegemoet kwam en ik hier volledig vrede mee had. Dat was pas echt ontspanning!

Knuffelen, goede gesprekken en lachen

Niets doen hoeft niet altijd stil te zijn. Houd eens een pyamadagje en nodig je bff uit of doe het samen met je gezin. Even herinneringen ophalen en nieuwe maken, lachen om grapjes en goede gesprekken samen voeren zonder afleiding. Dat laatste is het moeilijkste! Zet daarom alle apparaten ( tv, telefoon, tablet etc) uit en geniet van deze momenten met elkaar.

Dagdromen is een kunst

Zit jij vaak in de trein? Dan luister je vast muziek? Dat is geen probleem, laat je meevoeren en droom heerlijk weg terwijl je naar buiten kijkt. Zo ben je voordat je het weet alweer op je bestemming. Werk je op kantoor? Neem je pauze en kijk even heerlijk naar buiten en droom even weg of ga in de pauze even lekker de natuur in om helemaal niets te hoeven. Er is altijd wel een mogelijkheid om heerlijk weg te dromen, gewoon midden op de dag, niet omdat het moet maar omdat je dit zo fijn vindt en jezelf een moment rust gunt.

Gewoon even niets doen!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .