` MIND: Doorbreek je comfortzone met je ijzeren wil - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Doorbreek je comfortzone met je ijzeren wil

We lopen soms even vast. Doorgaans doen we elke dag dezelfde dingen, kijken we naar dezelfde programma’s, luisteren we naar dezelfde muziek en gaan we met een vaste groep mensen om. Maar als je dezelfde dingen blijft doen als vandaag, dan zal morgen hetzelfde zijn als gisteren.
Zoals Einstein zei: “Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.”  Dus als je probeert een nieuw leven te creëren maar je blijft hetzelfde doen, dan gaat er niets veranderen.
Ben jij er klaar voor om uit je comfort zone breken en te leven naar je volle potentieel? Lees dan verder over een challenge die jou kan helpen om voorbij het punt van je comfort zone te komen.

Will power muscle

Als je vast zit in je huidige comfort zone of niet helemaal gelukkig bent met je leven nu. Dan is er maar één ding wat je kunt doen om dat te veranderen. Je wilskracht verbeteren. Dit kun je bereiken door te doen wat je eigenlijk niet wilt doen.
Er zijn spieren die je niet in de gym traint en altijd kunt trainen. Je wilskracht is te vergelijken met zo’n spier.

Dat is de will power musle, de zogenaamde wilskracht spier. Deze spier staat voor zelfcontrole, discipline, doorzetting en drive. De enige manier om een spier te laten groeien, is niet door elke dag hetzelfde gewicht te tillen. Maar de spier moet je pushen naar dat punt buiten die comfort zone. Pas dan zal de spier groeien en zal je wilskracht groeien. 

Iron mind 60 dagen challenge

Via een iron mind 60 dagen challenge kom je uit je comfort zone en kun je jezelf meer pushen om te bereiken wat je wilt. Je traint je wilskracht spier. Uit onderzoek blijkt dat het gemiddeld 60 dagen duurt om een gewoonte te doorbreken en een nieuwe gewoonte te creëren voor een blijvend resultaat.
Onderstaande 6 challenges helpen jou om aan die sterke mindset te bouwen als je dit elke dag gedurende 60 dagen serieus neemt.

  1. Geen alcohol drinken
  2. Elke dag naar de gym of een workout doen
  3. Koude douche nemen
  4. Journaling, het bijhouden van een dagboek
  5. Visualiseren
  6. Hou je vast aan een dieet

Niets daarvan is echt leuk om leuk om te doen. Maar als je je succesvol wilt zijn en wilt groeien tot de persoon die je wilt zijn, moet je soms doen wat je niet wil doen.

Eenvoudig starten om je wilskracht spier te trainen

Pas als je alles anders gaat doen, dan kun je dus een doorbraak voor jezelf creëren. Voorbeelden daarvan zijn een andere ochtend routine proberen, eerst iets lezen in de ochtend of iets anders eten. Sta eens andere tijd op. In plaats van naar muziek naar een podcast luisteren. In plaats van de televisie aan te zetten, kun je een documentaire kijken. Bezoek eens een netwerk event of een seminar in plaats van naar huis te gaan. Of als je nog geen sport beoefent, ga eens naar een gym of volg een meditatie of yogales.
Het gaat erom om te starten met gewoon iets helemaal anders te doen om uit die normale mindset te breken die je gewend bent. Dan zullen er dingen gaan veranderen.

De angst bubbel

Je comfort zone creëert ook nog eens een angst bubbel.  Alles buiten die bubbel wordt door je brein als gevaar gezien. Alle veranderingen worden gezien als een bedreiging door je brein.  Je brein geeft niet om je geluk, goede relaties of dat je succesvol bent. Je brein wilt je veilig houden en dat is dus binnen je comfort zone is. Alles daarbuiten is angst, gevaar of een bedreiging. Alles wat je wilt, ligt dus buiten die comfort zone, buiten je angst bubbel.


We hebben allemaal wel dat stemmetje in ons hoofd, die je vertelt dat het niet gaat lukken of dat je niet goed genoeg bent.  Als je dat stemmetje de baas kan zijn, kun je alles aan. Dus train je wilskracht spier om alles aan te kunnen en te doen wat jij wilt gaan doen!

Mijn naam is Brigitte Hermelijn wonend in Amsterdam en heb als doel zoveel mensen te inspireren met mijn blogs over health en lifestyle. Momenteel werk ik in de beauty branche. Daarnaast ben ik actief in sport en voeding en ben op spirituele ontdekkingstocht. Het geeft me groot plezier om op deze manier verbonden met jullie te zijn en dat ik mijn ervaringen vanuit mijn perspectief kan delen.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .