Member login

Username
Password

» Lost your Password?Eenzaamheid bestaat ook onder jonge mensen

MIND: Eenzaamheid bestaat ook onder jonge mensen

Je eenzaam voelen terwijl je toch een een leuk druk sociaal leven hebt, het bestaat. Ik heb dat gevoel heel geregeld. Na een gezellige werkdag kom ik dan thuis, ga op de bank zitten en voel me alleen. In het weekend zie ik vriendinnen of familie, ga gezellig ergens naartoe, en dan kom ik thuis en voel ik me leeg. Ik denk dat eenzaamheid nog steeds een taboe is om te bespreken. Over eenzame ouderen horen we geregeld, maar er zijn zoveel twintigers, dertigers & veertigers eenzaam. Gek genoeg,  nu we in deze gekke Corona tijd zijn gekomen, voel ik mij totaal niet eenzaam. Komt dat omdat we nu allemaal meer op onszelf zijn aangewezen? Ik heb mijn gedachten hierover op papier gezet, lees je mee?

Het hebben van een eenzaam gevoel is naar. Het is een gevoel wat je lastig kunt omschrijven als je wel dagelijks aan de maatschappij deelneemt. Als je eigenlijk geen reden hebt tot eenzaamheid. Als ik in de avond op de bank zit kan het gevoel van “ik ben alleen” mij enorm overvallen, en heb ik vaak het gevoel dat ik geen recht heb op dit gevoel, want hoe kan ik in hemelsnaam eenzaam zijn? Het is het gevoel van alleen zijn dat mij naar de keel grijpt. Hoe leuk je het ook hebt overdag, met mensen die je graag ziet, je gaat toch alleen naar huis. Iedere avond opnieuw, keer op keer. Ondanks dat er veel meer mensen alleen zijn, heb ik het gevoel alsof ik de enige ben. Het is vreemd. Begrijp me niet verkeerd, het gevoel van eenzaamheid overvalt mij soms gewoon, want ik heb het vaak genoeg helemaal goed alleen. Soms huil ik om mijn alleen zijn, baal ik dat het niet anders is. Maar als ik dan zie hoeveel ellende er soms is binnenshuis bij andere mensen, voel ik me weer gezegend dat ik een goed leven alleen heb. Het is zo tegenstrijdig.

Nu met de corona uitbraak zijn we allemaal wat meer aangewezen op onszelf. We kunnen niet even met elkaar afspreken, kunnen elkaar niet spontaan knuffelen of een zoen geven. Ik schrok dan ook enorm toen ik zelf ziek werd en na een gesprek met de GGD de melding kreeg. Mevrouw, ga er maar van uit dat u Corona heeft en blijft u sowieso 2 weken binnen in isolatie. Daar zit je dan, helemaal alleen in je uppie. De eerste 10 dagen was ik te ziek om me er überhaupt druk te maken over het feit dat ik alleen lag te zijn, maar ook toen ik beter begon te worden en meer energie kreeg, overviel het eenzame gevoel me niet. Ik beruste me in het feit dat iedereen nu een vorm van eenzaamheid zou kunnen gaan ervaren. Dat dit voor iedereen een andere situatie is, en ik hier niet meer alleen in sta. Is dat egoïstisch? Dat ik juist nu gerust wordt gesteld dat voor iedereen een ander tijdperk is aangebroken, van meer op onszelf zijn, van meer eenzaamheid? Waarschijnlijk wel een beetje, maar social distancing brengt mensen in gevoel wel veel meer samen!

Moraal van het verhaal, eenzaamheid is een vreemd gevoel. Dat lastig te omschrijven is. Wat nu in een tijd waarin we allemaal wat meer alleen zijn, nader tot elkaar brengt. Ik heb sterk het gevoel dat we socialer worden, nu we niet meer bij elkaar kunnen. Dit is een goed gevoel, en we staan niet alleen! Vergeet dat nooit, JE STAAT NIET ALLEEN!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .