Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Feit of Fabel? Kunnen mensen energie onttrekken van anderen?

Een aantal zaken waarover je fantaseert zouden echt waar kunnen zijn. We hebben bijvoorbeeld allemaal wel eens het gevoel dat je energielevel daalt bij ontmoetingen met bepaalde mensen. Bijvoorbeeld je hebt een bijeenkomst gehad met een groepje mensen en je komt daar vermoeid en futloos uit, alsof al je energie is verdwenen die je daarvoor nog had. Toeval? Of is je energie opgeslurpt door anderen?
Er is nu onderzoek gedaan dat dit niet zo raar is en dat het echt mogelijk is dat jouw energie geabsorbeerd wordt door die andere persoon in jouw buurt. Wil jij weten hoe en of dit mogelijk is? En wat planten daarmee te maken hebben? Lees dan met me mee.

De groene alg, het bewijs van energie overdracht

Het begon met het onderzoeken van een plant ‘de groene alg’. Planten en bloemen hebben licht en water nodig om te groeien. Dit noemen ze in chique termen fotosynthese. Uit onderzoek bleek dat dit niet de enige bron is waar planten energie uit putten.
Tijdens het onderzoek sloot men de planten af van water en licht en wat bleek het geval te zijn? Ze waren toch in staat om de benodigde energie te verkrijgen door energie te onttrekken van andere planten.

Menselijke energie overdracht

Maar wat heeft dit planten onderzoek nu te maken met mensen? Er is ontdekt dat planten een alternatieve energiebron hebben. Ze onttrekken energie van andere planten. Mensen hebben net als planten water en licht nodig om te groeien. Het menselijk organisme lijkt in principe een beetje op die van een plant. We onttrekken energie om onze emoties te voeden.
Net als het algen experiment hebben we energie nodig voor onze mentale en emotionele staat.  Net als we onze fysiek nodig hebben. Bijvoorbeeld bepaalde voedingsmiddelen zorgen voor onze fysieke energiebehoeftes, maar zijn niet in staat om ons ook te voorzien in onze emotionele behoeftes. Het menselijk lichaam vergelijkt men in zekere mate met een plant die energie onttrekt om zijn emotionele staat te voeden.

Volgens Olivia Bader-Lee, arts en therapeut waren onze voorouders al in staat om energie te onttrekken van de natuur. Alleen zijn we over de jaren heen deze connectie met de natuur een beetje kwijtgeraakt. En zijn we verwijderd geraakt van deze natuur die ons kan helpen om op te laden en te helen. Ondanks dat, hebben we die energie en de natuur nog steeds nodig. Het is dan ook aan te raden om weer met de natuur te connecten wanneer dat mogelijk is voor je.

5 energie tools om energielekken te voorkomen

Blijf gegrond, blijf bij jezelf
Dit betekent dat je je ego los gaat laten en de drang om elke situatie te controleren. Als je gegrond en stabiel bent, dan voel je meteen aan wanneer er iets verandert in je eigen persoonlijke ruimte. En kun je jezelf makkelijker van energie en emoties van andere mensen verlossen.

Bied geen weerstand
Als je je oncomfortabel voelt bij een bepaald persoon of in een groep, ga niet de weerstand in om jezelf te beschermen. Dit klinkt misschien raar. Maar weerstand trekt juist negatieve energie aan. Het is dus beter om geen weerstand te bieden door je voor te stellen dat jouw lichaam transparant is als helder glas of water. Zo blijft de negatieve energie niet aan je kleven.

Bescherm je aura
We hebben allemaal een energetisch aura om ons lichaam heen. Als we dit niet beheersen dan zijn we kwetsbaar voor energie die van buitenaf komt. Word je bewust van je aura om je persoonlijke ruimte toe te eigenen.

Geef jezelf een energie reiniging
De kleur goud heeft een hoge vibratie die geschikt is om jezelf te reinigen van energie wat niet van jou is. Stel je voor dat je een gouden douchekraan boven je euro opzet. Laat deze gouden energie door je aura en lichaam stromen. Met als resultaat een onmiddellijke reiniging en verfrissing.

Roep je energie terug
Soms verspillen we energie aan anderen. Creëer dan een plaatje van een heldere gouden zon boven je hoofd en laat dit een magneet zijn waardoor al je energie weer terugkomt. Breng het dan terug in de top van je aura en in je lichaam. Zo laat je je energie weer terugkomen in je persoonlijke ruimte.

Ik geloof dat we in staat zijn om echt energie over te dragen en kunnen verliezen. We kunnen energie absorberen en zelfs genezen door andere mensen, dieren en onderdelen van de natuur, als we daarop zouden focussen. Wanneer ik mezelf omring met natuur en daarbij stilsta, dan voelt dit vaak al opbeurend en energetisch voor mij. Hoe werkt energie voor jou? Laat het me weten!

 

Mijn naam is Brigitte Hermelijn wonend in Amsterdam en heb als doel zoveel mensen te inspireren met mijn blogs over health en lifestyle. Momenteel werk ik in de beauty branche. Daarnaast ben ik actief in sport en voeding en ben op spirituele ontdekkingstocht. Het geeft me groot plezier om op deze manier verbonden met jullie te zijn en dat ik mijn ervaringen vanuit mijn perspectief kan delen.

Comments: 1

  • reply

    Sonja

    26 augustus 2019

    Heel herkenbaar! Ik heb hier les in gehad om mij te kunnen afsluiten, denk dat ik hier toch nog wat meer mee mag gaan doen.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .