Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Geluk is een keuze!

De uitspraak “geluk is een keuze” is een gevaarlijke, daar ben ik mij heel erg van bewust. Tenslotte kan je niet altijd gelukkig zijn, en dat is ook helemaal niet erg. Toch geloof ik heilig in mijn motto. Ik geloof heilig in het feit dat je iedere dag opnieuw kunt kiezen voor geluk. Hoe klein of hoe simpel ook. Vanaf mijn zestiende, dus nu al 18 jaar probeer ik naar deze uitspraak te leven. Mijn kijk op de wereld, vol positiviteit en kracht vinden sommige mensen inspirerend en bijzonder. Ook krijg ik wel eens te horen dat ik een voorbeeld voor ze ben. Ik snap er niets van, want voor mij is deze manier al zo gewoon. Ik vertel je er graag meer over. Lees je mee?

Vroeger kon ik mezelf heel erg zielig vinden. Ik keek altijd terug op de jaren dat ik werd gepest, de middelbare school dat ik niet leuk vond en bleef hangen in de dingen die mis gingen. Het glas was eigenlijk altijd half leeg in plaats van half vol. Tot het moment, en ik weet het nog zo ontzettend goed, dat ik een documentaire keek waarin er kinderen werden gevolgd die met hun familie in armoede leefde. Ze hadden het over geluk, over liefde en over dagelijkse blijdschap. Wow! Hoe dan? Hoe konden zij zo tevreden zijn met wat ze wel hadden? Terwijl ik bij wijze van spreken alleen maar keek naar wat ik niet had. Vanaf dat moment kwam er een zinnetje in mijn hoofd; “geluk is een keuze”. Want echt waar, hoe slecht het ook gaat, je hebt altijd de keuze om gelukkig te zijn. Deze ene zin heeft mijn hele kijk veranderd.

Ik kan intens genieten van de kleine dingen. Ook al loopt mijn dag niet goed, Ik vind overal wel iets moois. Of dat nou een fijn gesprek is met iemand, een lach die ik tijdens de wandeling krijg, mijn hond die blij is mij te zien een moment van totale rust en niets hoeven doen in de dag. In alles kan jouw moment van geluk zitten. Deze moment en het gevoel dat ik van deze moment krijg laat ik de overhand nemen en daar hou ik aan vast. Hierdoor wordt dat “kleine” momentje vergroot en zal ik niet meer alle nare dingen zien die voorgevallen zijn deze dag, maar enthousiast kunnen vertellen over wat er dus zo fantastisch was.

De laatste jaren wordt mijn motto flink op de proef gesteld. Tijdens mijn burnout, en nu het ziek zijn van mijn ouders zou het makkelijk zijn om van mijn “geloof” af te vallen. Om somber te worden en bij de pakken neer te gaan zitten. Maar het zit niet (meer) in mijn aard, het zit niet in de aard van mijn ouders en daardoor kan ik nog steeds positief naar alles kijken. Ik kijk niet naar alles wat er niet gaat. Maar ik kijk naar alles wat we wel doen. Een mega groot ijsje eten bij een ijssalon. Onverwachts samen een hapje eten in de avond. Niet uit shoppen kunnen met mijn moeder maar vervolgens al mijn kleding online bestellen en in de slaapkamer een passessie houden. Overal zit geluk in.

Dus ja, ook al is het een gewaagde uitspraak; ik geloof heilig in mijn “geluk is een keuze” levensstijl. Het maakt je lichter, positiever en vrolijker. Een hoe heerlijk is het dat je geluk kunt vinden in de kleinste dingen. Waardevoller kun je het niet hebben. Ik ben benieuwd of jullie je kunnen vinden in deze motto? Laat het achter in de reacties hieronder.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .