` MIND: Hangt je zelfbeeld samen met je gewicht - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Hangt je zelfbeeld samen met je gewicht

Ik kan je gelijk uit de droom helpen, want dit is zeker niet het geval! Toen ik slanker was dan nu was mijn zelfbeeld ver te zoeken, terwijl ik nu heel hard gewerkt hebt aan mijn zelfbeeld en op recht gelukkiger ben en fijner in mijn vel zit. Maar de vraag is dan waarom mensen vaak denken dat als je afvallen bent, of een borstvergroting gaat doen of meer sport dat dit samenhangt met een beter zelfbeeld. Zelfbeeld zegt het misschien al en komt vanuit jezelf! Als jij van binnen niet blij met jezelf bent ben je ook eerder geneigd hier een externe oplossing voor te zoeken, terwijl je ook de oplossing moet zoeken in jouw binnenkant. Ik geef jou 3 handige tips om je zelfbeeld te verbeteren op de lange termijn!

Nu zul je wellicht denken “tips voor de lange termijn” maar je kunt niet met een snelle fix jouw zelfbeeld veranderen. Je hebt er ook al even last van en je gedrag en inzichten en zelfliefde repareren is een lange weg die je af moet leggen.

Waarom kiezen vrouwen eerder om iets te “repareren” aan hun zelfbeeld voor de buitenkant?

Wat zie je als je naar iemand kijkt? De buitenkant! Maar zelfbeeld speelt zich voornamelijk van binnen af. Vaak denken we dat we zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld kunnen veranderen aan de buitenkant, want dan ben je gelukkiger, zelfverzekerder of leer je meer van jezelf houden. Helaas werkt het niet zo. Je hebt veel vrouwen die na een borstvergroting, facelift, buikcorrectie, maagverkleinende operatie enz. nog niet tevreden zijn met wat ze erna zien. Ze voelen zich immers nog niet gelukkig van binnen en de onzekerheid die ze ervoor ervoeren is ook nog niet weg. Je bent na zo’n ingreep van binnen nog steeds hetzelfde, tenzij je ook aan de binnenkant aan de slag gaat met jezelf en daarin stappen maakt. Een snelle fix hoef je daarom niet te verwachten!

Gewicht maakt niet uit als je een slecht zelfbeeld hebt

Of je nu slank of juist vol bent van figuur, het maakt voor je zelfbeeld niet uit. Zelfbeeld is iets wat je ervaart en van binnen zit. Loop je rechtop, ben je zelfverzekerd, voel je je goed over jezelf of ben je de hele dag jezelf aan het bekritiseren? Dit en nog meer dingen dragen bij aan je zelfbeeld en daarom is het van belang om eerst voldoende zelfliefde te ervaren. Dit krijg je niet altijd cadeau en soms is het nodig om hier een coach of psycholoog voor in te schakelen die hierin gespecialiseerd is. Door kleine stappen vooruit te maken en je kwetsbaarheden te tonen en tevens je grenzen te bepalen leer je wat goed is voor jou! Dit staat dus helemaal los van gewicht. 

Handige tips!

  1. Schrijf iedere dag de dingen op waar je blij van werd, waar je dankbaar voor bent en wat je goed hebt gedaan. Mocht je een mindere dag hebben, pak je dit erbij en voel je je erna weer wat beter!
  2. Let eens op je houding, vraag eens aan naasten hoe je overkomt en of de buitenkant met de binnenkant overeen komt. Zeg altijd “dankjewel” op complimenten, ook al voelt het nog niet zo. Hoe vaker je het doet, hoe meer je het echt gaat voelen 🙂
  3. Start iedere dag na het opstaan met een mantra: “Ik houd van mijzelf, ik ben het waard en ik mag er zijn” dit heeft bij mij echt geholpen om vooruit te komen. Mocht je toch na een langere periode blijven worstelen, schroom dan niet om extra hulp te zoeken in de vorm van een coach (wel een geregistreerde) of een psycholoog. Je hoeft je daar zeker niet voor te schamen en dit kan je enorm helpen!
Wees lief voor jezelf en je zelfbeeld!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment