Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Help! Ik heb last van vakantiestress

Zomervakantie, doorgaans dé tijd van het jaar waar iedereen naar uit kijkt en hard naar toe werkt. Voor mij is dat gelukkig niet anders. Over een paar dagen rijden wij over de route du soleil met duizenden anderen richting de Franse zon. Maar eerst moet er nog een paar dagen gewerkt worden. En hoe goed ik mijn best ook doe, ik voel me deze week meer gestrest dan daarvoor.

Want die 3 weken vakantie zorgen er voor dat ik op het werk de boel nog meer op orde heb dan ik doorgaans al heb. Alles moet afgewerkt zijn, de mailbox moet leeg zijn, openstaande vragen beantwoord. Ik wil met een opgeruimd gevoel de deur achter me dicht doen. In praktijk blijkt dit natuurlijk een utopie. Werk is nooit af, er komen altijd onverwachte zaken binnen die mijn to do list door de war gooien. Tegen beter weten in werk ik meestal op de laatste nog meer ,dan mijn standaard 9 uur, om in elk geval toch zo dicht mogelijk bij het gevoel van alles op orde in de buurt te komen. En dan heb ik het nog niet eens over de stress die ik ervaar omdat ik, en de collega’s met mij, de weken voorafgaande aan de vakantie onvoldoende ruimte hebben en ervaren om bepaalde zaken op te pakken. Daardoor ligt er een steeds groter wordende dreigende stapel op ons te wachten, want daar zullen we toch ook aan moeten geloven.

En als je denkt dat de stress rondom het afronden van zaken op je werk alles is, ha think again! Ik weet niet hoe het met jullie zit maar die stress, die heb ik thuis dus net zo goed. Want ik ben degene die voor mezelf en de kinderen de spullen in moet pakken. Manlief doet dat gelukkig echt zelf. Ook wil ik het huis op orde, de bedden verschoond, de wasmand leeg. Dat is zo lekker als je thuis komt namelijk.

Boodschappen doen voor onderweg, of boodschappen die echt uit Nederland mee op vakantie moeten. Oppas voor de huisdieren en het huis. En ik ben al weken bezig om die laatste spulletjes te kopen voor op vakantie of onderweg. Een puzzelboek voor de kinderen, een wisbordje om op te tekenen, die lekkere snoepjes die niet smelten in de zon, citronella kaarsen en ga zo maar door..

En dan begint de grote verhuizing van alle camping spullen van zolder naar beneden. Hoe gaat dit in vredesnaam ooit passen? Ondanks dat ik het ruimtelijke inzicht van een worm heb lukt het me gelukkig prima om de auto zo effectief mogelijk in te pakken. Ik maar denken dat dit een mannen taak was, nou bij ons thuis is dat niet zo! Dit jaar huren we een koelkast op de 2 campings waar we naar toe gaan. Dat scheelt vast ruimte in onze auto nu onze kleine koelkast niet mee hoeft. Dat deze ruimte ondertussen in gedachten al 5x gevuld is met andere dingen vergeten we voor het gemak 😉

Waar ik ook me kort voor vakantie ook obsessief mee bezig houd is het checken van de weersverwachting op de plaats van bestemming. Op een Franse site want dat is natuurlijk veel betrouwbaarder..jaja. En dan de conclusie trekken dat het daar elke dag tussen de 33-35 graden is. Om vervolgens weer stress te ervaren dat dit toch wel erg warm is. Met die temperaturen is het vrijwel onmogelijk iets te ondernemen. Wat dacht je van slapen in de hitte? Pfff.

Leuk joh vakantie!

Maar alle stress (gekheid) op een stokje, natuurlijk heb ik ondanks dit alles vreselijk veel zin in 2 weken niets moeten en quality time met mijn gezin. Lekker genieten en alles op ons af laten komen.

Hebben jullie ook stress voordat je op vakantie gaat? Of goede tips om dit gevoel te verminderen zo in je laatste week voor vertrek?

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .