Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Het boek dat mijn leven veranderde

Ik weet het nog erg goed. Vlak nadat mijn moeder was overleden volgde ik een reeks yogalessen bij een ontzettend lieve lerares in Amsterdam. Bijna niemand had zich opgegeven voor deze lessen en ik had praktisch privéles. De lessen waren gericht op alles wat ik voelde en wat er in mijn leven speelde. Op het eind van de acht lessen gaf de lerares mij de tip om een boek te lezen waarvan ze dacht dat het me verder zou kunnen helpen. Dit was De moed van imperfectie van Brené Brown.

Laat gaan wie je denkt te moeten zijn. Dat is de ondertitel van het boek. Mijn yogalerares had gelijk. Het boek heeft me ontzettend geholpen. Het ziet er inmiddels wat gehavend uit, vele zinnen zijn onderstreept en ik lees er regelmatig in om mezelf weer even te herinneren aan de lessen die erin staan.

Altijd was ik bezig met anderen, met wat anderen van me zouden vinden en met wie ik dacht dat ik moest zijn voor de buitenwereld. Tot het overlijden van mijn moeder ervoor zorgde dat ik geen tijd en ruimte meer had om iemand te zijn die ik niet was en tegelijkertijd ongelofelijk veel emoties voelde. Ik kon (en wilde) niet meer doen alsof ik alles onder controle had, terwijl ik soms mijn bed niet eens uit kon komen door het verdriet dat ik voelde.

Op dat moment was ik klaar om mezelf te laten zien en te omarmen wie ik ben. Brené Brown benoemt in haar boek dat dit ‘spiritueel ontwaken’ meestal tot stand komt na een belangrijk of heftig moment in je leven. Ze zegt: “Het is vaak moeilijk om je eigen verhaal onder ogen te zien, maar lang niet zo moeilijk als er je hele leven voor weglopen. Het is riskant om je kwetsbaarheid te aanvaarden, maar lang niet zo gevaarlijk als liefde, verbondenheid en geluk opgeven – de ervaringen die je het meest kwetsbaar maken. Pas wanneer je de moed hebt om je te verdiepen in je duistere kant, zul je de oneindige kracht van je lichte kant ontdekken.”

Het gaat over het hebben van een bezield leven, met onder andere liefde, verbondenheid, compassie, geluk, intuïtie, rust en creativiteit. En daarmee het achterlaten van angst, perfectie, schaamte, stress en alles wat je zou moeten doen of wie je zou moeten zijn. In elk hoofdstuk staan tips hoe je haar inzichten kan verweven met je leven. Erg fijn, want laten we eerlijk zijn, het is echt niet gemakkelijk om ineens je hele mindset te veranderen.

Met behulp van dit boek ben ik inmiddels veel meer in contact met mezelf en probeer ik altijd zo dicht mogelijk te blijven bij wie ik ben en wat ik belangrijk vind. Dit helpt bij het maken van keuzes en het heeft mij veel waardevol contact met anderen opgeleverd. Als je meer vanuit jezelf leeft, dan straal je dit ook uit en geef je anderen toestemming hetzelfde te doen.

Heb jij dit boek al ooit gelezen? Of heb jij een ander boek dat je aan het denken heeft gezet en je leven heeft veranderd? Ik ben erg benieuwd!

Hi, mijn naam is Anniek Gelissen en ik ben parttime beeldbewerker (photoshoppen) en parttime yoga lerares in Nijmegen en Arnhem. Ik heb een enorme passie voor yin en restorative yoga. Mezelf toestaan alles iets rustiger aan te doen heeft mijn leven enorm verrijkt op fysiek en mentaal vlak. Het liefst help ik daarom mensen privé of in groepsvorm om weer iets dichter bij zichzelf te komen na periodes van veel stress, pijn of intense emoties. Naar mijn idee is onze maatschappij tegenwoordig zo gehaast dat we te weinig tijd nemen om ons lichaam en geest te laten rusten. Ik hoop jullie te inspireren met blogs over yoga, meditatie en rust. “Slowing down is waking up”.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .