Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Het geschenk van de tijd

De tijd. Kon ik hem maar vangen. In een doosje stoppen, en altijd bij mij dragen. Alsof hij van mij was. En ik van hem. Zodat ik alle tijd heb om te doen waar ik naar verlang. En waar ik ooit naar verlangd heb. Zonder druk van de tijd. Zonder deadline van mijn laatste adem. 

Als kind droomde ik van een horloge. Niet zomaar een horloge, maar een magische. Een horloge waarmee ik de tijd stil kon zetten, en ik in de tijdloze tijd niet ouder werd. Stiekem droom ik nog weleens van dit horloge. Vooral op de momenten waarop mijn to-do lijst overloopt van moetjes en regeltjes. Van de eisen van de tijd. Als ik op stop druk, staat de tijd en iedereen even stil. Behalve ik. Dan heb ik even wat tijd voor mezelf, om alles te doen waar ik nu niet aan toe kom. Wat voel ik me dan vrij. Vrij van de druk van tijd. 

Maar dan kijk ik naar hem, naar haar. Naar mijzelf in de spiegel, en realiseer ik mij; we hoeven de tijd niet te vangen. Hij is niet onze vijand, maar onze vriend. Hij leert ons wat waardevol is, om het leven te waarderen. Om lief te hebben, pijn te hebben, te lachen en te huilen. Om los te laten en door te gaan. De tijd heelt onze wonden, en is de brandstof voor onze groei. En stiekem hebben we de tijd altijd bij ons, in gedachte. Vol met herinneringen van de tijd. Mijn tijd, jouw tijd. 

En deze tijd, mijn tijd, jouw tijd, mogen we meer waarderen en koesteren. Want het is niet de tijd die ons op jaagt, maar onze gedachten. De dwaling naar het verleden, naar de toekomst en alles wat we denken daarin te moeten doen en zijn. Van onszelf, niet van de tijd. Want de tijd is een illusie, we hebben enkel het NU. Een gift van het leven, wat ons veel meer brengt dan het magische horloge; de kans om bewust aanwezig te zijn en alles te ervaren wat het leven ons in dit moment schenkt. 

Met het schrijven van deze woorden op papier, realiseer ik me dat ik het magische horloge niet meer nodig heb. Ik heb het ingeruild voor een waardevolle les, een geschenk van de tijd en het ouder worden: We hoeven de tijd niet te vangen, maar we mogen wel bewuster met hem omgaan door vaker aanwezig te zijn in het nu. En bewuster kiezen met wie en waaraan we onze tijd spenderen. Zodat op het moment dat onze laatste adem nadert, we vol overtuiging kunnen zeggen dat we alles uit onze tijd hebben gehaald.

En als je soms toch het gevoel hebt dat de tijd je vijand is en niet je vriend, ga dan zitten, en adem. Wees dan even bewust in het nu. Hoor en zie, proef, voel en ruik. En realiseer je dat ook jij het magische horloge niet nodig hebt. Want de magie is al altijd voor je aanwezig, en draag je altijd bij je. Het is het nu, waarin jij het leven bewust en ten volste mag ervaren. 

Mijn missie is om de zelfliefde en het zelfvertrouwen van vrouwen te vergroten en hen te inspireren om Prouly Imperfect zichzelf te zijn, zodat alle vrouwen een leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen. Voor een leven met meer geluk, succes en vervulling!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .