` MIND: Ik loop achter de feiten aan - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Ik loop achter de feiten aan

De laatste weken loop ik achter de feiten aan. Ik wil ontzettend veel en daardoor blokkeer ik en lukt weinig meer. Steeds begin ik met volle motivatie om later op de dag toch te kiezen voor iets meer ademruimte. Het is voor mij ook niet gek, de laatste tijd ben ik gemiddeld 20 uur per week bezig met het regelen voor zorg van mijn kinderen. Daarnaast wil ik het bedrijf laten groeien, het huis schoon en op orde en ook nog leuke dingen inhalen, die eerder niet konden vanwege de epidemie. Het is een ware struggle en ik heb soms het gevoel dat ik overal tekort schiet. Herkenbaar? Lees dan gauw verder!


Soms heb ik het gevoel dat mijn hoofd ontploft. Ik moet ook eerlijk zeggen dat niet zo veel to-do lijstjes maak en dingen vaak onthoud of gelijk actie onderneemt. Maar door alle dingen die nu in mijn leven gebeuren is het soms handig om dit wel te gaan doen. Mijn agenda houd ik nog standaard op papier bij in de mooie “Just be you” planner. Sommige doen dit op hun telefoon, maar ik vind dit helemaal niets. Ik ben dan ook bang dat ik het weer kwijt raak of per ongeluk verwijder. Ja, je mag mij een controle freak noemen haha!

Vroeger was ik minstens 15 minuten te vroeg bij een afspraak of dit nu zakelijk of privé was. Zo was ik gewoon. De laatste tijd merk ik dat ik vaak net iets te vroeg ben, precies op tijd, maar soms ook gewoon te laat. Dit herken ik niet van mijzelf en ik kan mij op zo’n moment (als ik te laat ben) wel voor mijn hoofd slaan. De hoge luchtvochtigheid, warme temperaturen, het vele moeten, het breekt mij gewoon op. Ik probeer meer en verder vooruit te plannen, maar ook dat laat soms te wensen over.

Ik heb al dagen zo goed als geen make-up op, de hooikoorts is té erg en ik kan mijn ogen er soms wel uit krabbelen. De vermoeidheid slaat toe en als ik zo’n tabletje in neem tegen de hooikoorts wordt de vermoeidheid steeds erger. Ik merk dat ik soms alleen maar wil slapen en dat zelf het uiten van mijn emoties soms te veel energie kost.

In mijn hoofd is het een constant gevecht tussen “Ik wil nog zo veel doen” en “Ik wil helemaal niets doen”. Pas waren de kinderen uit logeren en de eerste avond is voor mij vreemd, ik mis ze dan erg en wil ze het liefst dan ook gelijk weer ophalen. De dag erna lijk ik in rustiger vaarwater te komen en vraag ik mij af of ik nu het hele huis zal gaan schoonmaken of er lekker op uit zal gaan. Ik weet dat de laatste optie moet winnen en ga er dan ook lekker op uit met mijn man. Even helemaal niets! De dag erna lijk ik dieper in mijn ontspanning te komen, maar neem ik mij voor om toch wat in huis te gaan doen. Eind van de dag moeten we de kinderen weer ophalen, ik houd zoveel van ze maar voor de ontspanning mag het van mij toch iets langer duren.

Ik voel mij lamgeslagen door alles wat zich afgelopen maanden heeft afgespeeld en dat is ook best veel. Ik snak naar meer energie en leuke dingen doen, ondanks dat ik mij juist vaak somber en leeg voel. Ik wil weer volop in het leven staan, dingen meemaken en beleven, het voelt nu vlak, eentonig en vermoeiend. Het ligt grotendeels aan mijzelf, maar het zou ook helpen als mijn omgeving wat meer helpend zou zijn. Het komt goed, maar voor nu mag ik even achter de feiten aanlopen, kampen met vermoeidheid en even mijn onvrede bij jullie neerleggen. Gewoon omdat het kan en omdat ik weet dat dit ook weer overgaat.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment