` MIND: Internet Fasting - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Internet Fasting

Raak jij wel eens gestrest van het internet? Heb jij het gevoel dat het je leven overneemt? Verlies jij door het internet je productiviteit en focus? Kun jij er niet vanaf blijven? Is Facebook het laatste wat je ziet voor je gaat slapen? Dan is ‘Internet fasting’ iets voor jou! Bij fasting denk je gewoonlijk aan vasten, minder of niet eten voor een bepaalde periode. Maar wist je dat dit óók voor internet gebruikt wordt? Even ‘de stekker eruit’ met als resultaat dat je productiviteit stijgt en je focus toeneemt! Een introductie hiervan. Lees je mee?

Internet fasting. Wat is het en hoe werkt het?

Internet fasting betekent internet vasten of internet diëten. Je besluit dan om dagelijks een bepaalde tijd niet op het internet te zitten dus offline te gaan. Dus geen internet via je smartphone, je computer en geen social media. Je bepaalt voor jezelf een internet window waarin je alles afwikkelt voordat je offline gaat.

Internet fasting. Wat levert het je op?

Minder stress doordat je bewuster en efficiënter bezig bent. Hierdoor heb je meer rust wat leidt tot een gezonder leven met meer energie. Door betere focus en meer aandacht voor waar je mee bezig bent, verhoogt je productiviteit. Daardoor hou je tijd over voor dingen die belangrijk voor je zijn. Hoe heerlijk en bevrijdend klinkt dit? Je krijgt tijdens je offline uren veel meer gedaan! Je wordt creatiever, krijgt meer ideeën, er is tijd voor meditatie of je zoekt de verbinding op met mensen. Het gaat erom wat voor jou belangrijk is.

De “Internet Fasting challenge”  

Als bovenstaande goed klinkt voor je dan raad ik de challenge aan waar ik me al voor heb ingeschreven. Zoekende naar wat ik zou kunnen doen voor een betere work life balance stuitte ik op de Facebook pagina van Eelco de Boer, een zeer succesvol ondernemer die veel internetbedrijven heeft opgericht, ondernemers heeft geholpen met hun internetonderneming. Kortom een baas als het gaat over internet en ondernemen. Hij doet al jaren aan Internet fasting en deelt zijn inzichten in deze challenge met ons omdat het hem veel heeft opgeleverd op het gebied van tijd, aandacht en productiviteit.

Via deze pagina kun je je aanmelden voor deze gratis challenge. Nu komen bij jou, net als bij mij, vast wat bedenkingen naar boven: Hoe ga ik de verleiding weerstaan om van het internet af te blijven? Wat als ik bereikbaar wil zijn voor noodgevallen? Ik verdien mijn brood via Internet! Daarvoor heeft Eelco behulpzame korte inspirerende video boodschappen opgenomen om je erdoorheen te slepen, je weerstanden en angsten weg te nemen zodat je fasting tot een succes kunt maken om zo in een betere flow van het leven te komen.

Durf jij het aan om met mij mee offline te gaan? Ben jij er klaar voor om minder te scrollen, swipen, liken en om te ontdekken op welke manier internet in te zetten zodat het vóór je werkt en het je niet overneemt. Doe met mij mee en deel hieronder je reactie.

Mijn naam is Brigitte Hermelijn wonend in Amsterdam en heb als doel zoveel mensen te inspireren met mijn blogs over health en lifestyle. Momenteel werk ik in de beauty branche. Daarnaast ben ik actief in sport en voeding en ben op spirituele ontdekkingstocht. Het geeft me groot plezier om op deze manier verbonden met jullie te zijn en dat ik mijn ervaringen vanuit mijn perspectief kan delen.

Post a Comment