Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Lachen is gezond!

Ga eens een wandelingetje maken en kijk is naar de mensen die je tegenkomt. Mij valt op dat 9 van de 10 mensen een gezicht hebben op onweer en schenk je ze een lach dan kijken ze je verbaasd en nog net niet geïrriteerd aan. Naar mijn mening wordt er veel te weinig gelachen. We nemen het leven zo ontzettend serieus en dat is zo zonde. Het gezegde is niet voor niets, lachen is gezond! Want dat is ook echt zo! Lachen heeft zoveel gezondheidsvoordelen. Mocht je deze voordelen nog niet kennen, lees dan snel verder, want ik vertel het je!

Niet alleen echt lachen is gezond, maar wisten jullie dat “nep” lachen ook al veel doet. Zo kun je bijvoorbeeld ook lach therapie volgen. Kleine opdracht, ga vandaag eens ergens op een plek staan waar je alleen bent en ga dan hardop lachen. In het begin zal dit ontzettend vreemd voelen, maar na een tijdje zal je merken dat het lachen een echte oprechte intense lach word. Weet je wat nog leuker is. Ga is in een ruimte met veel mensen (misschien familie of collega’s) staan en ga hardop lachen. In het begin zullen deze mensen heel vreemd opkijken, maar je zult merken dat binnen een minuut iedereen mee lacht, ook al hebben ze geen idee waarom! Missie geslaagd, jullie gaan allemaal voor een betere gezondheid!

Graag zet ik een aantal gezondheidsvoordelen voor je op een rijtje, en als je dit leest weet ik zeker dat je vanaf morgen de scheuren uit je broek lacht heel de dag:

  • verlaging van de bloeddruk
  • een hoger zuurstofgehalte in het bloed
  • je verbrandt calorieën
  • het vermindert stress
  • het verbetert je leervermogen en je geheugen
  • door lachen ga je stralen, dus het is mega sexy
  • het verbetert je creativiteit en alertheid
  • het werkt pijnstillend en lustverhogend door de endorfine die vrij komt

Bovenstaande lijstje is nog maar een greep uit alle voordelen van lachen. Als iedereen dit nou toch eens zouden weten, dan zou de wereld er een stuk vrolijker uitzien denk ik. Iedere dag, ongeacht waar ik ben en wie ik tegenkom, groet ik iedereen die mij tegemoet komt met een knikje en een lach. Ik kijk de mensen echt aan en zorg dat ze mij zien. Soms krijg ik een stralende lach terug en denk dan, YES, het is me weer gelukt. Deze persoon zal zich dit moment herinneren en misschien wel denken, waar heb ik die lach aan verdient? Een lach geven is zo makkelijk, maar kan voor een ander onbetaalbaar zijn.

Laten we met zijn allen wat meer stralen, laten we met zijn allen de lul weer eens uit de broek lachen, zo erg lachen dat je er scheetjes van moet laten en dat je denkt “ik heb volgens mij in mijn broek geplast”. Ongecontroleerd knorren en de tranen over je gezicht voelen. Lachen is zo fijn en ik ben blij dat ik zulke momenten vaak mag beleven.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .