Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Mag het even een stapje minder?

Afgelopen weekend ging ik eten bij een goede vriend van mij. Uitgeput zat hij die avond tegenover me aan tafel en vertelde hij me dat hij een drukke maand achter de rug had, waarin hij continu door en door ging. Van de ene klus rende hij naar de andere. Hij had het gevoel dat zijn hoofd zijn uitgeputte lichaam meesleepte. Maar hij moest door, want het geld moest toch binnen blijven komen?

Wellicht ken jij ook dat gevoel; dat je van het ene naar het andere raast en continu doorgaat als een muis in een looprad. Je voelt dat je zo eigenlijk niet meer door kunt gaan, maar weet niet hoe je uit die looprad kunt stappen. Want je leven gaat in een razend tempo door en je wilt die kostbare ballen niet laten vallen. Angstig vraag je je af wat er zal gebeuren als je even gas terug neemt…

Maar lieve jij, wat gaat er gebeuren als je geen gas terug neemt? Als je de komende maanden, of zelfs jaren zo doorgaat? Ik heb zelf ervaren dat het voor mij niet meer te doen was; op een gegeven moment kon ik letterlijk geen stap meer zetten. Ik hoop dat je dat voor jezelf kunt voorkomen. Want jij verdient het om je goed te voelen, lekker in je vel te zitten en het gevoel te hebben dat je leeft, in plaats van overleeft.

Je hoeft niet ineens drastisch je leven om te gooien. Begin klein. Dicht bij jezelf. Bij iets dat je altijd bij je hebt en er altijd voor je is (nou ja, zolang je leeft): ADEM.

Sta of zit elke dag even stil en adem rustig diep in en diep uit. Focus op hoe je adem door je neus naar binnen stroomt, je buik vult, en hoe de warme lucht je lichaam weer verlaat. Doe dit elke dag 1 tot 3 x 3 minuutjes, en voel wat het met je doet. Om het makkelijker te maken kun je jezelf tijdens deze oefening vragen; “Hoe voel ik me nu, en wat heb ik nu nodig?”

Deze simpele, maar krachtige oefening heeft mij geholpen om me langzaam weer beter te voelen. Het leert je namelijk om je aandacht naar het hier en nu te brengen, en je lichaam weer bewust te voelen. En dat is de eerste stap om stress te verminderen en liever voor jezelf te kunnen zijn. Want pas als je je lichaam weer bewust voelt, kun je opmerken wanneer je over je grens gaat en kun je jezelf geven wat je nodig hebt. Al is het maar iets heel kleins, zoals een knuffel, een kopje thee, warme kruik of een goed gesprek met een vriend of vriendin.

Over vrienden gesproken; mijn goede vriend stuurde me gister in een berichtje dat hij 2 keer per dag 3 minuten diep adem haalt en zich al een stuk beter voelt. Met een grote glimlach lees ik zijn bericht, en besluit ik in deze drukke maanden zelf ook weer elke dag even stil te staan en diep adem te halen. Doe jij met ons mee?

Mijn missie is om de zelfliefde en het zelfvertrouwen van vrouwen te vergroten en hen te inspireren om Prouly Imperfect zichzelf te zijn, zodat alle vrouwen een leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen. Voor een leven met meer geluk, succes en vervulling!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .