Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Oh hellup!

Mijn eerste blog en mijn eerst triatlon in 1 week. Beiden een beetje spannend want je weet er zijn altijd mensen die er iets van vinden. Het doen is leuk, de positieve reacties zijn ook leuk, maar het negatieve blijft je het langste bij.

WAAROM zijn we zo? Zullen we vandaag allemaal eens een complimentje aan een ander geven? En vooral ook gewoon lekker trots op ons zelf zijn en ons zelf ook een complimentje geven.  Want het is nu eenmaal bewezen dat als we positief zijn: We gelukkiger zijn, maar vooral ook ons doel makkelijker behalen. Of dat nu is om een zakelijk, een sociaal , een streefgewicht, een sportdoel of een ander doel te behalen.

Wat is mijn doel voor deze week:

  • Mijn eerste 1/16E triatlon, wat is daar mijn doel mee? Ik weet net een weekend dat ik hem aanstaande weekend mee ga doen. Overgehaald door een vriendin. Dus hem gewoon gaan halen is mijn doel. Lekker simpel? Dat valt voor mij misschien nog wel tegen, want in 2012 heb ik een auto ongeluk gehad en heb daar fibromyalgie (ook wel weke delenreuma of spierreuma genoemd) aan overgehouden. Hardlopen doe ik regelmatig. Zwemmen kan ik ook! Niet meer de mooie borstcrawl waar ik al mijn 10 zwemdiploma’s mee heb gehaald, maar met een snelle schoolslag  kom ik ook wel aan de overkant. Het fietsen is voor mij het moeilijkste, 10 km door de bossen op de mountainbike van mijn buurjongen, dat word de uitdaging. Mijn heup is door de fibro slecht. Fietsen met mijn heup gaat soms, maar bult op of met tegenwind op de vlakte, wat hier in Drenthe niet heel makkelijk te ontwijken is, lukte niet altijd. Dus heb ik sinds 2012 een elektrische fiets waar ik dan keihard op fiets als het wel kan. Maar vorig jaar tijdens een weekendje schiermonnikoog op een gewone fiets en op vlaktes met wind kon ik weer fietsen, maar ja dat houd niet in dat ik echt ben gaan fietsen. Want het levert nog wel wat pijn en nu dus 10 km. Maar zoals pipi langkous zegt: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.
  • Het tweede doel is natuurlijk schrijven van deze blog en natuurlijk met als doel dat jullie hem leuk vinden! Zelf schrijf ik al vaker wat in mijn eigen app, maar ja dat is anders en voor mezelf niemand die meekijkt en zegt: ” Zo dat was goed of zo dat was slecht of pfff wat een slechte zinnen of typ fouten.”  Dat is ook een vervelend  fibro-dingetje. Fibrofog genoemd, de ene dag onthoud ik alles en de volgende dag vergeet ik alles. Maar dan ook echt alles.  Dagelijkse, simpele dingen. Bijvoorbeeld ik ga voor 1 ding na de winkel en ik weet niet meer waarvoor. Ik moet iets afmaken voor mijn werk maar weet niet meer wat of foutloos schrijven? Soms weet ik bij het meest simpele woord niet meer hoe je het schrijft. Heb ik overal rode kriebels op mijn scherm onder de woorden staan, die mijn laptop in betere/ juiste suggesties wil veranderen. Ook wel weer goed natuurlijk. En kan ik er eigenlijk vanuit gaan dat het ook dat wel goed komt. Maar dat is zo’n gewoonte van mensen fouten van zichzelf vaak afstraffen. Terwijl het eigenlijk tips voor verbeteringen zijn, ipv commentaar.  Dus eigenlijk gewoon positief. Want het is meestal alleen maar om je te helpen. Een leermoment voor de volgende keer, dus bedenk als jezelf een keer ergens negatief over denkt of reacties op krijgt.

Heb jij je best gedaan?

Lost het probleem zich op door het zelf ook in eens alleen maar negatief te zien?

Dat dacht ik al, op naar een lekker positieve dag vandaag en vergeet niet iemand een complimentje te geven!

Anoek Staphorst-Meijer (1983), woonachtig in Drenthe, geregistreerd partnerschap en moeder van een volwassen zoon. Passies crossfit, hardlopen, zwemmen, fitness, weightlifting, kortom veel sport. En ik houd van het leven dus ook van gezelligheid, uiteten, feestjes. Sinds 2012 heb ik CVS en fibromyalgie na een auto ongeluk en daardoor weet ik hoe belangrijk gezondheid en een goede balans in je leven is. Vandaar dat ik me heb laten omscholen tot gewichtsconsulent met specialisatie sportvoeding en supplementen en vitaliteitscoach io. en is mijn levensmotto: If you can dream it you can do it!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .