Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Rozengeur en maneschijn

“ I have decided my 2019 will start on February 1st. January was a free trial month.”  Met een overdreven huilende smiley erbij stuur ik de quote door naar een goede vriendin. We lachen er hard om, maar balen ook een beetje. Want stiekem hebben we elk jaar de hoop dat op 1 januari het leven – dankzij onze goede voornemens- op magische wijze verandert in een leven vol rozengeur en maneschijn. Alles waar we ‘last’ van hadden in 2018 zouden we lekker in één keer achter ons laten. Als een koffer die kwijt is geraakt aan de andere kant van de wereld, zodat we nooit meer naar de inhoud hoeven te kijken.

Inmiddels is het alweer februari, en realiseer ik me dat ik de koffer – met inhoud en al – gewoon met me mee heb gesleurd het nieuwe jaar in. De eerste twee weken van januari ben ik nog redelijk goed in het negeren en het dichthouden van de koffer. Maar hoe verder mijn ‘rozengeur en maneschijn 2019’ vordert en hoe harder ik de koffer dichtduw, met hoe meer kracht de koffer open wil springen om alle minder prettige items uit de koffer te schieten. Mijn snooz gedrag, koffieverslaving, wispelturigheid, ongeduldigheid, de minder prettige emoties.….Daar gaat mijn illusie dat op 1 januari 2019 ineens alles anders zal zijn en ik de koffer in 2018 achter kan laten. Of – nu ik de koffer weer gevonden heb – hem gewoon dicht kan laten.

Terwijl ik dit zo schrijf krijg een glimlach op mijn gezicht, en realiseer ik me iets belangrijks. Ook in het nieuwe jaar neem je jezelf – en alle delen van jezelf- met je mee. Je patronen, je lichaam, je positieve en minder positieve eigenschappen, je hoop voor de toekomst, de herinneringen van je verleden….We hoeven en kunnen niet ineens de hele koffer achter ons te laten en in een oogwenk alles te veranderen omdat het 1 januari is. Noch de koffer krampachtig dicht te houden omdat het een nieuw jaar is. Ik besluit om de rest van 2019 stap voor stap de inhoud van mijn koffer te openen. Om ook de niet rozengeur en maneschijn elementen uit de koffer te bekijken, zodat ik ermee kan dealen op mijn eigen tempo en de koffer wat lichter kan maken. En als dat niet lukt, om te accepteren dat we nu eenmaal allemaal een koffertje of rugzakje hebben die we met ons meedragen. Welk jaar het ook is en wie we ook zijn.

Mijn missie is om de zelfliefde en het zelfvertrouwen van vrouwen te vergroten en hen te inspireren om Prouly Imperfect zichzelf te zijn, zodat alle vrouwen een leven kunnen creëren waar ze werkelijk naar verlangen. Voor een leven met meer geluk, succes en vervulling!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .