` MIND: Tips voor tijdens een rouwproces - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Tips voor tijdens een rouwproces

Rouwen is lastig en werkt voor iedereen verschillend. De een heeft een week of twee nodig, terwijl de ander hier veel langer mee bezig is. Daarnaast is niet alles voor iedereen weggelegd. Kijk daarom vooral naar wat voor jou prettig is en wat werkt. Hopelijk kunnen de volgende tips jouw proces wat makkelijker maken.

Praten

Iets wat belangrijk is tijdens het rouwen, is om veel te praten over hoe je je voelt. Dit kan zijn met bijvoorbeeld een vriend of vriendin, je partner of een familielid. Je moet vooral voorkomen dat je alles op gaat kroppen. Dan komt alles er namelijk op een gegeven moment uit, en dat wil je voorkomen. Deel jouw gevoelens met een ander, je zal merken dat dit erg oplucht en je op den duur een beter gevoel geeft.

 

Weet dat het tijd kost

Misschien probeer je heel snel door het proces te gaan en wil je er niet lang in vast hangen. Dat is goed, maar je moet weten dat het tijd kost om te rouwen. Daarnaast kost het ook veel energie en is het belangrijk om rust op te zoeken. Weet dat het tijd kost en verplicht jezelf niet om alles direct weer te doen zoals je dit deed. Je bent tenslotte iemand verloren, en het kost tijd om dit te verwerken. Gun jezelf die tijd.

 

Zoek begeleiding

Kost het je moeite om met het verlies om te gaan? Weet dat het niet gek is om te zoeken naar professionele hulp. Dit kan een psycholoog zijn die jou begeleidt. Hier kun je terecht voor vragen, maar kun je ook gewoon jouw verhaal kwijt. Een andere mogelijkheid is een consult met een medium. Mediums zijn helderzienden, die vaak contact kunnen leggen met het hiernamaals en dus berichten kunnen doorgeven en ontvangen van overledenen. Dit is voor velen een goede manier om het af te sluiten, omdat je bijvoorbeeld weet dat iemand rust gevonden heeft. Je kan ook met mediums chatten op mediumchat.nl.

 

Probeer door te gaan

Je moet jezelf de tijd gunnen om het verlies te verwerken, maar het is belangrijk dat je je ook bezig houdt met andere dingen. Het is lastig en zal zeker in het begin moeilijk zijn, maar probeer zo veel mogelijk om door te gaan met het oude leven. Ga er ook op uit. Maak een wandeling met een familielid of een goede vriend, om even het hoofd leeg te maken. Vind een goed balans tussen het rouwen en je sociale leven.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .