Adviezen zijn altijd goed bedoeld, dat weet ik ook wel. Maar nooit geweten dat er zoveel adviezen zijn die elkaar tegenspreken als je zwanger bent. De ene zegt dit, de ander dat. De ene website heeft de kennis in pacht, maar op de volgende website die je bezoekt wordt alle informatie van de eerdere website ontkracht. Om maar niet te spreken over de reacties die ik soms krijg op dingen die ik doe. Het lijkt erop dat zwangere vrouwen nog meer onder een vergrootglas liggen en 9 maanden lang (en daarna ook nog) worden uitgemeten. Wat ik daar allemaal van vindt en hoe ik hier insta vertel ik jullie in dit artikel.

Wat ik vooral vind is dat we elkaar wat meer met rust moeten laten en zelf mogen uitvogelen wat wel en niet kan. Natuurlijk snap ik dat als je met een zwangere buik een sigaret opsteekt of een glas wijn op klokt, dat je daar een reactie op krijgt. Met de huidige kennis weten we onderhand dat dat niet goed is en echt schade kan veroorzaken. Maar we moeten ook realistisch blijven. Als jij 1 x per maand een wijntje wil blijven drinken, dan zou niemand zich daarmee mogen bemoeien.

Toen ik zwanger bleek te zijn, dacht ik alleen aan de sushi die ik moest opgeven en aan het feit dat ik wat minder gulzig zou moeten zijn met mijn koppen koffie. Maar man o man, daar bleek het niet bij te blijven. Zo plaatste ik onlangs een foto van mijn ontbijtje op Instagram. Het ei bleek niet goed genoeg gekookt te zijn. Ohw oké, maar mag ik van dat ene eitje in de week a.u.b. genieten zoals ik dat wil?! Zo gebeurde dat ook met een boterham met smeerworst, en een een wokgerecht met tauge dat ik deelde. Als ik alles zou opsommen wat ik allemaal niet meer zou mogen dan word ik diep ongelukkig!

En dat is de andere kant van dit alles. Laat mij gewoon met mate en af en toe genieten van dingen die wellicht minder goed zijn in de zwangerschap. Als ik zin heb in een zachtgekookt ei dan eet ik dat. Als ik zin heb in een boterham met smeerworst dan eet ik dat. Als ik mezelf dingen ga ontzeggen, dan ga ik er alleen maar naar verlangen. En als ik me helemaal opvreet over alles wat ik niet mag dan krijg ik stress.

Lieve mensen, we weten wat stress is; SLECHT! Stress, is pas slecht. Dus ik heb liever een stressvrije zwangerschap en een extra kop koffie dan dat ik mezelf 9 maanden ellendig voel.

Deel deze post!