` MIND: Waar zie jij tegenop? Wij geven handige tips! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Waar zie jij tegenop? Wij geven handige tips!

Iedereen kent het volgens mij wel. Dat feestje waar je geen zin in hebt omdat je moe bent of niemand kent. Achteraf zijn dat vaak de leukste feestjes,  toch? En zo zijn er vele voorbeelden te bedenken. Hoe komt het dan toch dat dingen waar je tegenop ziet, vaak zo anders verlopen?

Volgens mij heeft dat hoofdzakelijk met verwachtingen te maken. Wanneer je immers niets verwacht (of iets negatiefs) dan kan dit enkel meevallen.

Ik gebruik dit soms bewust als tactiek. Afgelopen weekend deed ik mee aan een hardloopwedstrijd. 16 .1 km over een parcours wat de eerste 8 km deels heuvel op zou zijn. 4 jaar geleden liep ik daar ook en stierf ik duizend doden zo zwaar had ik het. Zoals je begrijpt zag ik er enorm tegen op. Want ik verwachtte hetzelfde als die 4 jaar daarvoor. Ik hield mezelf voor “ als ik er vanuit ga dat het een hel gaat worden, kan het alleen maar meevallen “. En dat was ook zo. De heuvels voelden slechts als kleine drempels en ik finishte 12 minuten sneller dan ik 4 jaar geleden deed.

Volgens mij heeft het naast verwachtingen van hoe het feestje( de wedstrijd of wat dan ook ) zal zijn, vooral ook te maken met verwachtingen die je van jezelf hebt.  Vaak komt het toch weer neer op die ene hoge lat.  Je wilt het naar je zin hebben op het feestje,  je wilt een goede wedstrijd lopen,  je wilt je bezoek tevredenstellen etc. Enorm irritant en frustrerend als je er over na denkt toch?

Wat ik probeer te doen?

  • Vooraf bedenken of het reëel is dat ik ergens tegen op zie. Even de balans tussen verstand en gevoel resetten.
  • Als de conclusie is dat het reëel is, laat het er dan ook zijn. Het leven is nu eenmaal niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Ook minder plezierige emoties mogen er zijn.
  • Is het mogelijk om niet te gaan? Maak ook daarin eens een keuze die goed voor jou is. En niet een keuze omdat ( je denkt) dat die van jou verwacht wordt.
  • Je afvragen, Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Vaak is daar geen zinnig antwoord op te geven 😉
  • En tot slot, besef dat alles weer voorbij gaat. Ook die minder leuke dingen die er soms bij horen.
Waar zie jij tegenop? En pas je dan ook deze tips toe? Of heb je nog aanvullende tips?

Post a Comment