` MIND: Waarom gelukkig zijn niet met dik of dun te maken heeft - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Waarom gelukkig zijn niet met dik of dun te maken heeft

Gelukkig zijn heeft niet te maken of je nu dik, dun of normaal bent van postuur. Het zit als het ware tussen je oren. Iedereen heeft een eigen rugzak en moet deze kunnen dragen in het leven, het is aan jou of je hiermee aan de slag gaat of deze heel zwaar je rug laat belasten. Dit klinkt misschien een beetje wazig, maar toen ik heel slank en afgetraind was, was ik niet gelukkig. Nu ben ik wel gelukkig, natuurlijk kan het altijd nog beter maar geluk hangt samen met factoren als een goed sociaal netwerk, eigenliefde, groei in je ontwikkeling en het verwerken van nare trauma’s of belevenissen uit het verleden. Het is ook genetisch, zo komt depressie vaker voor bij jou als het ook in de familie zit en dit geldt voor veel dingen. In deze blog vertel ik je er alles over!

Hoe vaak je het wel niet hoort, dan is iemand eindelijk veel gewicht verloren en nog steeds verre van happy. Sommigen wensen dan zelfs weer dat ze de oude waren, omdat ze geestelijk niet op 1 lijn zitten. Natuurlijk heb je andersom ook en daar kan ik over meepraten. Ik was slank, had veel vrienden (die niet allemaal “echte” vrienden waren bleek achteraf), deed leuke dingen en ging vaak heerlijk dansen als ik het weekend uit ging. Ik sportte veel en koos vaak voor liefdes die het belangrijker vonden hoe ik eruit zag dan hoe ik van binnen was. Het was eigenlijk een wereldje van gezien en gezien worden en ik vond dat niets. Ik houd van puur, oprecht en spontaan dingen doen. Maar dat werd er al gauw uit geslagen en dus werd ik een soort robot. Niet geheel mijzelf en mijn eigenwaarde was op het laatste niet meer dan een stoeptegel. Uiteindelijk heb mede daardoor ook een eetstoornis ontwikkeld en heb ik samen met mijn ouders hulp gezocht.

Vaak denken mensen als ik maar……

 • Zoveel kilo bent afgevallen, dan ben ik gelukkig;
 • Als ik een goede baan hebt dan kan ik eindelijk weg uit deze slechte relatie en ben ik gelukkig;
 • Ik ben gelukkig want ik zorg voor heel veel mensen;
 • Het kan altijd nog erger, dus ik zal wel gelukkig zijn;
 • Als ik hem verander, dan wordt mijn relatie perfect en ben ik gelukkig;
 • Als ik er maar leuk uit ziet, dan wordt ik gezien en ben ik gelukkig;
 • Als ik nog meer mijn best doet, dan komt het vanzelf goed en ben ik gelukkig.

Zo kunnen we er nog wel 20 verzinnen, maar excuses om niet gelukkig te zijn is aan de orde van de dag. Wat is echt gelukkig? Wanneer was jij voor het laatst “echt” gelukkig? Geluk zit in de kleine dingen, maar je moet het wel echt zien. Het hangt vaak samen met je directe omgeving, jouw gevoelens en hoe positief je in het leven staat. En als je gelukkig bent, betekend dit dan dat je nooit een burn-out of depressie zal krijgen? Nee, dat is helaas niet het geval. Dit kan altijd en daarom zul je altijd aan jezelf moeten werken, denk aan persoonlijke ontwikkeling, traumaverwerking, therapie, mindfulness en meer.

Deze 5 handvatten kunnen je helpen om gelukkiger te worden:

 • Bewaak je grenzen en zeg vaker “nee” of “daar kom ik op terug”‘ in plaats van altijd maar ja;
 • Kies bewust momenten zonder prikkels en ga voor de ontspanning die je nodig hebt;
 • Zorg eerst voor jezelf en dan pas voor anderen;
 • Blijf weg bij mensen die je energie leeg slurpen;
 • Doe iedere dag 1 ding waar je heel gelukkig van wordt!

De conclusie is dat zowel dunne als dikkere mensen ( gewoon iedereen!) gelukkig worden als ze in zichzelf investeren en natuurlijk werkt uiterlijk soms mee in het makkelijker behalen van prestaties en mogelijkheden, maar het wil niet zeggen dat dat de sleutel naar geluk is. Dus ja ik ben vroeger veel aangenomen en niet alleen voor mijn prestaties, maar of ik daar nou werkelijk gelukkiger van geworden ben? Nee, dat zeker niet! Geluk zit in jezelf en moet je dus ook zelf eerst vinden! 

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 2

Post a Comment