Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: We mogen vaker zeggen dat het niet goed gaat

Je komt een bekende tegen onderweg of in de supermarkt en die vraagt hoe het gaat. Zeg jij dan eerlijk dat het niet zo goed met je gaat? De meeste mensen niet of ze hebben geen zin in de extra vragen die worden gesteld nadat je het eenmaal gezegd hebt. Afgelopen tijd had ik ook zo’n worsteling. Ik werd namelijk langdurig ziek en ja gewoon een flinke griep, zo lang dat ik nu nog aan het herstellen ben. Dat kan toch niet als eigenaresse van Boost your Health? Ik moet gewoon doorgaan toch? Maar mijn lichaam gaf mij duidelijke signalen dat ik deze keer echt rust moest houden. Terwijl ik hiervoor nog 4 keer per week sportte en ineens stil kwam te staan en weer overnieuw kon beginnen. Soms vind ik het gewoon even oneerlijk en baal ik hiervan. Dus ja ik voel mij slecht!

In een wereld vol met social media, veel stress en mensen die het druk hebben met van alles, is het lastig om gewoon jezelf te zijn. Het gaat altijd goed met iedereen en alleen de mensen die heel dichtbij je staan laat je weten als je jezelf te lang gewoon niet fijn voelt. Mijn ziek zijn was mentaal heel erg zwaar, ik wilde namelijk sporten, leuke dingen doen met het gezin, opruimen, boeken lezen, vooruit werken en zorgen dat ik straks niet achter de feiten aan moest lopen. Maar in werkelijkheid wilde ik alleen maar slapen. Maar zelfs daar nam ik soms niet de tijd voor en deze periode ging over naar een (lichte) depressie. Het is namelijk niet de eerste keer dat ik langdurig ziek was. Vorig jaar zat ik volop aan de medicijnen, had ik een longonsteking, moest ik naar het ziekenhuis en twijfelde ze of ik geen astma had. Dit jaar moest ik zonder medicijnen vechten ( ik ben allergisch voor de bekendste antibiotica vanaf dat ik klein was en daarom mag ik niet te veel medicijnen), althans ik kreeg een prednison neusspray en omdat mijn immuunsysteem zo slecht is, lukt het mij lichaam heel moeizaam om beter te worden.

Ik stop ermee om te doen of alles goed gaat en dat zouden veel meer mensen moeten doen. Natuurlijk hoef je niet iedereen te vertellen waar je mee zit, maar zorg er wel voor dat je het bij iemand kwijt kunt. En ik moet mij hier ook niet voor schamen, ik ben tenslotte Boost your Health begonnen omdat ik zelf gezonder wilde leven en veel wist over beweging en voeding. 

Mijn grootste wens en tevens doel is dan ook om te voorkomen dat dit volgend jaar weer gebeurd. Laten we allemaal stoppen met oppervlakkig zijn en ervoor kiezen om bewust interesse te tonen voor mensen die je lief hebt en die je kent in de buurt. Zo doe ik met liefde boodschappen voor mijn oude buurvrouw als ze geen zin heeft of zich niet lekker voelt. Laten we voor elkaar zorgen in plaats van elkaar te veroordelen. 

De Nationale Zwelgavond

Om nog meer te benadrukken dat we niet altijd hoeven te zeggen dat het goed gaat, organiseert de VPRO een Nationale Zwelgavond. Met gasten als Georgina Verbaan, Teske de Schipper, Stefano Keizers, Stephanie Louwrier en vele anderen. Want laten we eerlijk zijn, het leven is niet altijd een feestje en soms gewoon even KUT! Je kunt morgenavond mee kijken om 20.30 uur op NPO3.

En zeg nu eens eerlijk, hoe gaat het met jou?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .