Member login

Username
Password

» Lost your Password?MIND: Weg van de emotionele weerstand

Het is misschien wel het belangrijkste van alles; je emotioneel krachtig voelen. In het leven heeft iedereen te maken met emotionele weerstand. Lastige situaties die een vervelend en pijnlijk gevoel geven. Om hier mee om te gaan kan het zijn dat je steeds weer de situatie wilt analyseren, wilt begrijpen, bespreken en nog een keer overdenken. Herkenbaar? Om hier krachtiger mee om te gaan heeft bbb trainingen ontwikkeld, lees hier meer

Denken, denken en denken 

Op zich is er niks mis met denken en analyseren, maar welk gevolg heeft dit?

  • Er is een grote kans dat je het steeds drukker krijgt in je hoofd, teveel denken kost heel veel energie.
  • Doordat we teveel in gedachten verblijven missen we alle oprechte momenten in ons leven. We zijn afgeleid wat een oorzaak is van ongelukkig gevoel.
  • Ons handelen en omgang met onze emoties zorgen niet altijd voor een gezond en gelukkig resultaat.
  • We verliezen (levens)energie en onze kracht.

 

Emoties hebben een functie 

Onze omgang met emoties is niet iets wat wij leren op school en hoe wij ermee omgaan kan wel heel bepalend zijn voor je leven. We hebben allemaal emoties en die hebben een functie, bijvoorbeeld om voor onszelf op te komen of onszelf te verbinden. Echter, sommige emoties zijn hun functie verloren en werken ons tegen. Ze kunnen jou een bepaald (onterecht) gevoel geven en je persoonlijke groei enorm blokkeren waardoor je niet jouw ware potentieel uit je leven haalt. Als je weet vanuit welk emotioneel thema je reageert, wat maakt dat een situatie je zo raakt dan geef dit jou de kans om ermee om te leren gaan. Juist daarom is het goed om je bewustzijn t.o.v. emoties te laten groeien door hier aandacht aan te besteden.

 

Laat je emotioneel bewustzijn groeien 

Hoe kan je een start maken om jouw emotionele bewustzijn te laten groeien? 

  1. Om emotioneel bewust te worden is het belangrijk om eerst in contact te komen met je lichaam. Gevoel is namelijk een lichamelijke beleving; kies er bijvoorbeeld voor elke dag een bodyscan te doen. 
    2. Luister zonder oordeel naar je lichaam, wat voel je allemaal? Wat voor label geef je dit gevoel?
  2. Doe nieuwe bevindingen; kijk bijvoorbeeld of dit gevoel past bij dit moment of dat het een ‘oud’ gevoel is.
  3. Je hoeft het gevoel niet direct op te lossen maar de kunst is het juist te onderzoeken.
  4. Is het lastig om bij je gevoel te komen of wil je meer verdieping? Kies er dan voor om je ook op emotioneel niveau te trainen. Je zal praktische handvatten krijgen die je persoonlijk sneller laten groeien.

 

Bij bbb health boutique Jordaan en bbb Den Haag kan je kiezen om jezelf 4 avonden mentaal te trainen en te ontwikkelen. Bij bbb Jordaan start de vierweekse training op donderdagavond 9 november. In Den Haag start de training op dinsdagavond 20 februari. Door deze training zal je emotioneel leiderschap gaan tonen ten opzichte van jezelf en anderen. Schrijf jezelf in via info@bbbpsychologie.nl of check hier de agenda.

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .