Mind

Laat je inspireren door blogs over een positieve mindset, persoonlijke ontwikkeling en geluk.

Lees hier de laatste artikelen

Lees de meest recente artikelen hier en laat je inspireren en motiveren naar een gezonde(re) levensstijl, meer energie en een positieve mindset.

MIND: 5 Handige tips om jezelf nu écht op de eerste plek te zetten!

MIND: 5 Handige tips om jezelf nu écht op de eerste plek te zetten!

Je springt je bed uit, kleed je jezelf aan en daarna de kids, hup eten maken voor hun en naar school brengen. Daarna even snel een banaan en sporten, boodschappen doen, schoonmaken in huis, eten voorbereiden, werken en lunchen achter de computer. Dit was mijn leven totdat ik tot voor kort weer teruggeroepen werd door mijn lichaam. Mijn lichaam vertelde mij dat ik het nu echt anders moest gaan aanpakken, anders zou hij het niet lang meer volhouden. We zijn allemaal zo gewend om goed voor anderen te zorgen, dat we onszelf helemaal vergeten. Dat het anders moet en kan heb ik zelf ondervonden en daarom deel ik handige tips met jou!

Lees meer…

HEALTH: 6 Tips als je volledig uitgeblust bent en op zoek bent naar meer energie en rust

HEALTH: 6 Tips als je volledig uitgeblust bent en op zoek bent naar meer energie en rust

Na een aantal periodes gehad te hebben waarin ik constant in de overlevingsstand stond, moest ik weer terug naar meer ontspanning, rust, balans en ritme om mezelf weer te voorzien van de nodige energie. Dit is een weg vol met hobbels maar uiteindelijk ben ik zo blij dat ik dit steeds opnieuw gedaan hebt. Deze tips wil ik jou ook graag meegeven, voor als je het even niet meer weet, geen energie meer krijgt en volledig uitgeblust of belast bent door alle beslommeringen van het dagelijks (drukke) leven. Lees je mee?

Lees meer…

MIND: 3 x onze favoriete meditatie apps

MIND: 3 x onze favoriete meditatie apps

Mediteren is niet altijd zo eenvoudig als het lijkt. Veel mensen worstelen nog steeds met hoe ze dit moeten toepassen in hun leven. Gelukkig bestaan er handige apps die daarbij uitkomst bieden en je helpen om te starten met mediteren. Wij hebben speciaal voor jou onze 3 favorieten uitgezocht en delen deze met jou. Lees je mee? 

Lees meer…

HEALTH: Afvallen begint met een gezonde mindset

HEALTH: Afvallen begint met een gezonde mindset

We willen als goed voornemen allemaal vaak zo snel mogelijk veel kilo’s kwijt. Zeker als je er heel veel kwijt wilt raken wil je dit het liefst zo snel mogelijk omdat je nog een lange weg te gaan hebt. Helaas werkt het niet op deze manier en ik spreek uit ervaring. Natuurlijk haal je je motivatie uit de kilo’s die je al verloren hebt, maar wat eigenlijk het belangrijkste is je mindset. Vaak spelen belemmeringen of blokkades een rol in de strijd tegen de kilo’s of gaat het telkens op hetzelfde gebied weer fout. Als je met een deskundige aan de slag gaat, dan zul je hierin stappen zetten en een nieuwe doorbraak beleven naar de wens om een slanker lichaam te hebben. Maar hoe doe je dat dan? Lees gauw verder en ontdek mijn 5 handige inzichten!

Lees meer…

MIND: Hoe haal je motivatie uit jezelf?

MIND: Hoe haal je motivatie uit jezelf?

Wordt jij ook altijd enthousiast van anderen en daarbij aangestoken om zelf ook de nodige motivatie te vinden die je daarbij de successen geeft die je op hun beurt weer extra motivatie geven? Ik heb een jaar lang iedere dag meer dan 3 uur intensief gesport. Maar toen ik hiernaar terugkeek viel het mij op dat ik naast eigen motivatie ook sterk de motivatie kreeg van een goede vriendin die mij sportles gaf. Zij was één van de weinige die de sportlessen nog gaf met power, motivatie en volop enthousiasme. Iets wat je tegenwoordig niet meer zo snel tegenkomt. Maar hoe kun je nu voldoende motivatie uit jezelf halen om die (kleine) successen te boeken die je nodig hebt om te kiezen voor een gezonde(re) levensstijl? Ik vertel je er alles over!

Lees meer…

MIND: Burnout, een jaar later..

MIND: Burnout, een jaar later..

Jullie hebben in mijn persoonlijke blogs kunnen lezen over mijn burn out en het krijgen van een depressie. We zijn nu alweer 1 jaar verder, en de tijd is heel snel gegaan. Ik ben alweer even aan het werk bij mijn oude werkgever. Dit wel maar twee en een halve dag in de week omdat ik de andere dagen fijn aan Boost your Health werk samen met Melinda en daarnaast probeer ik mijn oude leven weer op te pakken. Maar het verloopt nog niet helemaal zonder slag of stoot en ik merk dat ik wel wat beperkingen heb overgehouden aan mijn burnout. Lees snel verder om erachter te komen hoe het nu met mij gaat.

Lees meer…

MIND: Kom in diepere ontspanning met de meditaties van House of Deeprelax

MIND: Kom in diepere ontspanning met de meditaties van House of Deeprelax

Ontspannen is niet altijd gemakkelijk. Het bewust tijd maken voor jezelf lijkt in deze tijd een flinke opgave. We willen vooral zoveel mogelijk in één dag doen en komen dan nog tijd tekort voor andere dingen die op onze to-do lijst staan. Ontspanning is ook loslaten, in het moment zijn, een connectie maken tussen hart en ziel en voelen of je lichaam wellicht iets meer nodig heeft dan je nu ervaart. Het is allesomvattend en daarom ook steeds belangrijker. We ervaren steeds meer stress en soms is het lastig om hiermee aan de slag te gaan. Het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, maar vergt wel enige inspanning en veel herhaling om meer in het moment te zijn. Ontspannen is van groot belang, net zoals mediteren, in het moment zijn, loslaten en eens goed diep ademen. Wij helpen je op weg naar meer ontspanning en de mogelijkheid om opnieuw “echt” contact te maken met jezelf en je lichaam. Lees je mee? 

Lees meer…

PERSOONLIJK: Mijn verhaal over straatintimidatie

PERSOONLIJK: Mijn verhaal over straatintimidatie

Je hebt het waarschijnlijk al in de media gehoord, het is nu eindelijk strafbaar als je iemand intimideert op straat. Er is ook een petitie gestart en ik kan je vertellen dat dit hard nodig is. Maar ik kan je ook vertellen dat het waarschijnlijk nooit helemaal op houd. Mijn persoonlijke ervaring hiermee begon al op mijn 15e en heeft zeker tot mijn 23e geduurd. Het is niet makkelijk om hierover te vertellen, maar zo hoop ik wat meer bekendheid te geven aan dit onderwerp en hoop ik dat meer mensen hun verhaal gaan delen en aangifte durven te doen als het voorkomt. Lees je mee?

Lees meer…

MIND: 3 Tips als je als hoog sensitief persoon alles aanvoelt en hier meer balans in wilt vinden

MIND: 3 Tips als je als hoog sensitief persoon alles aanvoelt en hier meer balans in wilt vinden

Voel jij het haarfijn aan als iemand niet lekker in z’n vel zit? Voel je precies wanneer iemand oprecht is en wanneer niet? Merk je wanneer jouw energie hoger en positiever is dat anderen hier ook op reageren? Energie is namelijk alles en je kunt dit als hoogsensitief persoon perfect aanvoelen. Dit kan zowel een kracht als een opgave zijn om dit zo intens te ervaren. Energie breng je ook vaak over, dus als jij heel happy bent en een goede dag hebt, kun je deze energie naar anderen overbrengen en hun ook meer happy maken. Dit werkt natuurlijk ook andersom. Hoe kun je nu omgaan met die gevoelens? En hoe houd je de balans, zodat je hierdoor niet overweldigend raakt en verre van gelukkig? Wij geven 3 handige tips om dichtbij jezelf te blijven, lees gauw verder!

Lees meer…

MIND: Gezond egoïsme: Eerste hulp voor Pleasers

MIND: Gezond egoïsme: Eerste hulp voor Pleasers

Hoe word je een pleaser? En veel belangrijker: hoe kom je hier weer vanaf? Als klein kind weten we heel goed wat we wel en niet willen en zijn hier vaak ook heel duidelijk in. Totdat we ouder worden en doorkrijgen dat dit niet altijd wordt gewaardeerd. Dat we een extra aai over onze bol krijgen als we lief zijn voor een ander, ons bescheiden opstellen, stil zijn in de klas en braaf luisteren naar de meester of juf. Ergens tussen dat kleine kind dat zelf heel goed weet wat het wil en de pleaser vindt er een belangrijke verschuiving plaats. We leren af om dichtbij onszelf te blijven. En dat is geen beste ontwikkeling. Het goede nieuws is dat we dit tij kunnen keren. En dat we kunnen leren om als volwassene vaker voor onszelf te kiezen. Door aan de slag te gaan met gezond egoïsme creëer je eindelijk weer tijd en ruimte voor jezelf.

Lees meer…