Member login

Username
Password

» Lost your Password?MINDSET: Stoppen met werken na ruim 12 jaar dienst

Als iemand mij een aantal jaren terug had verteld dat ik afgelopen 1 mei jl. ,na ruim 12 jaar uit dienst zou gaan, had ik diegene niet geloofd. En zeker niet de manier waarop… Ruim 10 jaar heb ik als docent gewerkt in het cluster-4 onderwijs voor 12- t/m 18-jarigen. De laatste 3 jaar daarvan heb ik daarnaast ook als docent-coach gewerkt; ik coachte nieuwe collega’s, en collega’s die er al langer werkten, maar begeleiding nodig hadden. Lees gauw verder!

Oktober 2016 merkte ik dat ik mijzelf niet meer kon opladen buiten het werk, ook niet in de weekenden. Ik ging moe naar bed, en ik stond moe op.  Niet gek; ik werkte ruim 60 uur per week, deed allerlei taken naast mijn eigen functies om anderen te helpen. Op een gegeven moment merkte ik dat dit mis ging; met veel moeite vroeg ik om hulp bij mijn toenmalige leidinggevende.  Hier werd geen gehoor aan gegeven: “Ja, ik heb jouw mails gelezen waarin jij om hulp vraagt, maar omdat ik niet weet hoe ik je moet helpen, heb ik er niet op gereageerd.” Daar stond ik even met mijn mond vol tanden in het kantoor van mijn leidinggevende, nadat ik ruim een maand na mijn twee mails, toch maar het kantoor binnenliep om te vragen of zij de mails wel had ontvangen. Inmiddels was het december, en de kerstvakantie was bijna in aantocht. Ik dacht; “Weet je wat Karin? Het is bijna vakantie, dan heb je 2 weken om jezelf helemaal op te laden, en na de vakantie start ik weer met nieuwe energie!”

Maar dat ging “even” anders… Twee dagen nadat de kerstvakantie was gestart werd ik ziek: griep. Die griep duurde 3 maanden. Ik kon niet meer op mijn benen staan.  Uiteraard was dit geen griep, maar een heftige burn-out. In mijn eerste ziektejaar; 2017, heb ik 3 pogingen gedaan tot re-integratie. Dit is niet gelukt; na de derde poging besloot ik om niet meer terug te keren naar mijn werkplek. Zeer resoluut. Onder andere door wisselingen van directie, kreeg ik niet de zorg en aandacht die ik diende te krijgen van een werkgever. Een klein voorbeeld; na 10 maanden kreeg ik mijn eerste beterschapskaartje.  Dat deed pijn, maar was voor mij ook direct een bevestiging dat ik een goede keus had gemaakt om niet meer terug te keren.

Na een jaar krijg je volgens de wet een arbeidsdeskundig onderzoek. De arbeidsdeskundige gaf aan dat er veel fouten bij mij zijn gemaakt. Het erge is, is dat niet alleen mij is overkomen, maar nog vele andere mensen. Veel werkgevers weten niet hoe zij met zieke werknemers om moeten gaan. Maar.. weet je? Ondertussen 2 jaar verder, ben ik ontzettend dankbaar voor de afgelopen 2 jaar. De keus om niet meer terug te keren naar mijn werkplek, is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt! Hoe het nu met mij gaat? Dinsdag 30 april jl., heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! Met mijn bureau DolDwazeLeven; hiermee help ik vrouwen met GGZ-diagnoses, als ervaringsdeskundige, weer de regie terug te krijgen over hun dagelijks leven. Zonder die burn-out had ik deze kans nooit genomen.

In de afgelopen 2 jaar is er ontzettend veel gebeurd; maar veel te veel om dit in één blog/artikel te schrijven! De komende periode neem ik jullie, als ervaringsdeskundige bij Boost Your Health, mee in mijn reis door de afgelopen 2 jaar, mijn privéleven nu, en wat ik nu in het dagelijks leven doe.  Daarnaast krijgen jullie de mogelijkheid mij, als ervaringsdeskundige, allerlei vragen te stellen op het gebied van: oa Burn-out, GGZ-problematiek, regie over het dagelijks leven.

Hebben jullie al vragen naar aanleiding van mijn eerste blog? Stel ze gerust! Ik vind het ontzettend leuk om kennis met jullie te maken, en contact met jullie te hebben!

Hey ladies! Mijn naam is Karin Zwennicker, en heb een dochter van 19 jaar met ‘special needs’. Ruim 10 jaar heb ik als docent en docent-coach gewerkt op een cluster-4 school voor 12 t/m 18-jarigen. Eind 2016 kwam ik in een burn-out terecht, en kreeg in deze heftige periode ook een aantal GGZ-diagnoses cadeau. Als ervaringsdeskundige heb ik mijn bureau DolDwazeLeven opgezet: waarmee ik vrouwen met GGZ-diagnoses help, weer de regie terug te krijgen over hun dagelijks leven!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .