Member login

Username
Password

» Lost your Password?NEW YEAR NEW ME #1

Het nieuwe jaar begon niet helemaal hoe ik het in gedachten had. Die flinke griep had er flink ingehakt en de dozen tissues vlogen om mijn oren. Het was tijd voor actie! Het ziek worden hoort erbij, maar in plaats van 2 weken ziek zijn maar liefst 7 weken ziek zijn, dat wil ik gewoon niet meer! Zoals de meeste nu wel weten is mijn immuunsysteem heel slecht en duurt het daarom bij mij langer. Ook heb ik deze keer geen medicijnen gebruikt, waardoor mijn lichaam ook harder moest werken om beter te worden. Kortom, dit is iets wat ik volgend jaar niet meer wilt hebben. Daarom heb ik gekozen om mezelf nu echt op de eerste plaats te zetten en van binnen naar buiten te werken. Dit jaar kunnen jullie dus een transformatie van binnen en buiten verwachten. Hoe ik dit ga aanpakken? Lees gauw verder!

Helaas begon mijn jaar niet alleen met een flinke en lange griep, maar ook met een depressie. Hier ben ik langzaam uit aan het klimmen. Gelukkig weet ik nu de valkuilen en weet ik wat ik beter wel en niet kan doen. Maar een depressie kenbaar maken is nog steeds een moeilijk punt. Je wilt niet zielig gevonden worden of je krijgt dat mensen niet weten hoe ze moeten reageren en daarom hangt het nog steeds in de taboe sfeer.

In 1 van mijn laatste persoonlijke blogs stuurde ik een noodkreet uit met de vraag of iemand mij verder kon helpen. Kort daarna ontving ik een mail van een vrouw die mij raakte met haar woorden, deze kwam recht binnen in mijn hart en natuurlijk heb ik haar een bericht teruggezonden. Sinds kort is zij mijn coach en gaat ze op het gebied van gezondheid, mindset en hormonen met mij aan het werk. Ze heet Marieke en is echt fantastisch! Ze helpt mij om in kleine stappen vooruit te denken en om mijn eten stap voor stap te verbeteren. Maar na 1 of 2 gesprekken kwam ik erachter dat ik meer hulp nodig had en te maken had met flinke blokkades. Ik heb toen aan de bel getrokken bij traumacoach Michelle en we hebben afgelopen vrijdag een 4-uur durende therapiesessie gehad. Nou dit heeft wel wat teweeg gebracht. Maar first things first, ik zal hier meer over vertellen in mijn volgende blog.

Eerst ben ik zelf begonnen met actie en heb ik een bezoek gebracht aan de internist. Die deed een bloedtest en deze was op alle gebieden goed. Ze had een optie aangegeven voor een 6-weken lifestyle programma of ik kwam in aanmerking voor een maagverkleinende operatie. Ik ging nadenken over de eerste optie en de tweede optie vind ik nog wat te heftig als ik verder geen gezondheidsproblemen hebt. Maar dat er iets moet gebeuren is noodzaak. Thuis heb ik het programma bekeken en vond ik het niet goed bij mij passen. Bovendien kun je geen grote resultaten hebben in 6 weken tijd als je al jaren met problemen kampt. Dus had ik het heft in eigen handen genomen en zo kwam ik bij Marieke terecht. Daarnaast ga ik met Michelle aan de slag en wil ik ook nog een hypnose doen bij Yvette Rooding.

Mijn focus is vooral mindset en voeding, beweging is belangrijk, maar bewegen en sporten vind ik leuk dus dat helpt extra maar is voor mij vanzelfsprekend. Voeding en mindset helaas iets minder. Ondanks dat ik het heel spannend vindt en vooral open naar jullie wilt zijn, zal ik ook veel mindset dingen met jullie delen. Ik heb periodes gehad dat ik super op weg was met sporten en gezond eten en toch weer tegen de denkbeeldige muur op botste omdat ik te veel overhoop lag met mijn gedachten, trauma’s en worstelingen in mijn leven.

Dit jaar gaan we het anders doen, beter en effectiever en ik neem jullie mee met mij op reis! Na de periode van ziek zijn heb ik ervoor gekozen om uit mijn comfortzone te treden en een workout mee te doen bij Arie Boomsma. Na 7 weken niet getraind te hebben heb ik daarna wel 4 dagen spierpijn gehad, maar dat had ik ervoor over hahaha. Eergisteren ben ik weer gestart met trainen en ga vanaf volgende week weer minimaal 2 keer per week trainen. Ik moet er nog een beetje inkomen en wil het liefste ook gelijk weer zwemmen. Maar vanwege infectie gevaar en mijn minder sterkte luchtwegen (lees: immuunsysteem) wil ik niet weer ziek worden en wacht ik daar nog heel even mee. Maar het begin is er daarnaast geeft Marieke hele fijne tips om beter te eten en mijn mindset te prikkelen, zodat ik weer verder groei. En wat leuk is om te vertellen dat ik dit jaar op zoek ga naar methoden die mij verder gaan helpen, dit kan zijn een full body scan, een specifieke massage of een andere behandeling op het gebied van gezondheid en een gezonder lichaam.

Mocht je nu zelf een bijzondere behandeling geven, mail dan even info@boostyourhealth.nl en wie weet komen bij jou een bezoek brengen!

PS: Volgende keer zal ik je meer vertellen over de coaching met Marieke en het intense traject bij Michelle. Oh ja en handig om te weten is dat ik nu 1 x per 2 weken een persoonlijke update geef, zodat ik jullie nog meer dingen kan vertellen en tussendoor ook kleine doelen kan behalen 😉 

Liefs, Melinda

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 2

  • Manon ten Hove
    reply

    Manon ten Hove

    24 januari 2019

    Wat een heftig begin van 2019! Maar wat een positieve mindset en hopelijk sluit je 2019 af met een fit, gezond lijf en een heel blije rustige mind. Heel veel succes met dit traject en ik lees mee!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .