Member login

Username
Password

» Lost your Password?NEW YEAR, NEW ME #10

Het waren twee hele drukke weken met ups en downs. Ik heb inmiddels 3 Body Stress Release behandelingen achter de rug en voel mij wat minder gestrest en wat beter in mijn lijf zitten. Wat het precies is en wat het doet, zal ik binnenkort met jullie delen. Daarnaast gaat het bewegen en sporten moeizaam, maar heb ik ook weer zin om er tegenaan te gaan. Vooral na het voorval op RTL Boulevard waarin werd verteld dat dikkere / vollere vrouwen niet kunnen of mogen sporten. Wat een bullshit! Ik heb mijn hele leven al veel gesport (op de wat mindere periodes na) en ben zowel dun als dik geweest en ben dol op leuke sportkleding, dus “bring it on!” Lees verder en blijf op de hoogte van mijn healthjourney!

Voor mijn gevoel kruip ik uit mijn overlevingsmodus, want goed voor anderen zorgen kan ik als de beste, maar als het op mezelf aankomt moet ik daar meer moeite voor doen. Zeker nu ik ook 2 kinderen heb die beide worstelen met gezondheidsproblemen. Te weinig slaap kan je echt breken, je hebt gewoon meer trek in zoete troep ( lees: chocolade!) en sporten voelt alsof je de halve marathon moet lopen. Het is geen kwestie van niet willen, maar als het slaapgebrek te groot wordt moet je nu eenmaal concessies doen. Als je alles tegelijk gaat doen en jezelf voorbij loopt dan heb je de kans dat je straks helemaal niets meer waard bent of ernstige gezondheidsproblemen krijgt. Dat willen we natuurlijk niet en daarom kies ik bewust voor kleine stappen/doelen. 

Ik kies ervoor om iedere dag met een goed en gezond ontbijt te starten. Zo krijg ik meer energie en tevens heb ik minder kans dat ik later op de dag ineens wel heel erge trek krijg. Daarnaast ga ik regelmatig wandelen en pilates doen. Het voelt een beetje alsof ik al heel oud ben en ik zou het liefst ook een flinke workout in de sportschool doen of een uurtje lekker boksen ofzo. Maar het probleem is dat ik beperkte energie heb door slaapgebrek en ik daarnaast mijn cortisol omhoog gooi als ik er volop tegenaan ga. Daarom kies ik voor kleine stappen. Ook heb ik bewust gekozen voor het aanpakken van mijn stress en zorg ik ervoor dat ik meer tijd alleen doorbreng en zo wat meer tot rust kom. Daarnaast heb ik gekozen voor Body Stress Release als aanpak voor mijn stress. Het probleem is dat mijn hele lichaam strak kan staan van de stress. Na jarenlang chronische stress gehad te hebben is het nu eenmaal lastig om dit ineens niet meer te hebben, ook als het nu niet meer nodig is. Ook heb ik vaak last van spierspanning in mijn benen wat aanvoelt alsof het zenuwpijn is, heb ik last van mijn onderrug (al heel mijn leven), zit mijn bovenrug vast samen met nek en schouders. Om een voorbeeld te geven, als ik een massage krijg van 1 uur dan ervaar ik pas ontspanning in de laatste 10-15 min. Dat is natuurlijk niet goed en zeker niet de bedoeling. 

De Body Stress Release behandelingen werken goed en helpen mij meer ontspannen, je lichaam te herstellen en afvalstoffen te verwijderen. Je gaat je als het ware beter connecten met je lichaam, maar je kunt er binnenkort alles over lezen want er zijn mega veel voordelen aan deze behandelingen. Ze kunnen ook gedaan worden bij kinderen en mijn dochter ga ik ook in een later stadium kennis laten maken. Wordt vervolgd!

Naast dat ik mezelf heb belooft dat ik dit jaar aan mezelf ga werken zowel van binnen als buiten, heb ik mezelf ook beloofd om meer leuke dingen te gaan ondernemen en dat is afgelopen weken zeker al gelukt. Zo ben ik heerlijk met mams naar The Soap Treatment Store geweest in Den Haag en hebben we heerlijk genoten van een gezichtsbehandeling en een korte massage. Daarnaast ben ik met mijn bff naar de film “Hustle” geweest en die was erg leuk! Ook heb ik onlangs ontbeten bij de Alpaca’s met een goede vriendin en ga ik met een andere vriendin volgend weekend naar het Summer Festival van Friends of the Brands. Dus het gaat de goede kant op en ik vind het heerlijk om mooie herinneringen te maken en te genieten van het moment zelf. 

Hebben jullie al leuke dingen op de planning staan? Deel ze gerust hieronder! Volgende keer vertel ik je hoe het gaat en wat mijn vooruitgang is en of ik nog extra (kleine) doelen hebt toegevoegd. Voor nu ga ik maar eens een paar dagen vroeg naar bed, misschien heb ik dan nog meer energie voor leuke dingen! 😉

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .