` NEW YEAR, NEW ME #12 - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?NEW YEAR, NEW ME #12

Eindelijk kan ik het grotere plaatje zien! Kleine stapjes vooruit zijn immers ook vooruitgang en ik merk dat ik hiervan meer rust krijg. Ik ben het sporten langzaam weer aan het oppakken, ga trouw naar mijn Body Stress Release behandelingen en maak bewustere voedingskeuzes. Het afvallen gaat langzaam, maar het gaat wel dus dat houden we vast. Het slapen is nog niet heel goed, maar ook daar wordt aan gewerkt. Ik ben er nog niet en heb daarnaast ook nog wat meer hulp ingeschakeld, lees je mee?

Kun je meer zelfvertrouwen krijgen als je nog steeds niet het lichaam hebt wat goed bij je past? En ook meer zelfliefde? Het antwoord is “JA!” , want ondanks dat ik zeker nog niet geheel tevreden ben met mijzelf, lukt het mij wel om meer te ontspannen, los te laten wat ik niet kan veranderen en met een zachtere blik naar mijzelf en de wereld te kijken.

Ook nu ik last heb van vakantiestress, aangezien ik nog veel dingen wil doen en vooruit wilt werken, kan ik ook af en toe zeggen dat ik even mag ademhalen en niet altijd hoeft te knallen. Soms geeft wat rust je meer inzichten en kun je met meer focus werken. De kids hebben volgende week vrijdag vakantie en mijn lieve dochter zit er al helemaal doorheen. Ze is toe aan vakantie en heeft enorm last van prikkels en vermoeidheid (vanwege slaapgebrek) en dat is voor ons soms ook intensief en even schakelen.

De laatste weken kwam ik tot de conclusie dat ik het niet alleen kan. Mensen in mijn omgeving hebben dan ook vaak aangeboden om een stok achter de door te zijn om ervoor te zorgen dat ik voor eens en altijd het gevecht met de kilo’s achter mij kan laten. Maar ik wilde geen hulp van bekenden, ongeacht hoe goed en lief ze het bedoelen. Daarom heb ik hulp gezocht en contact gezocht met het Erasmus MC en hun programma “gezond gewicht”. Je ontvangt na verwijzing eerst een vragenlijst thuis en de wachttijd is 2 maanden, maar ik heb het ervoor over. Daarna volgt er een intake met een arts die je volledig na gaat kijken of de kilo’s niet ergens anders mee te maken hebben. Zo testen ze je cortisol, calorieverbruik tijdens rust , je hormonen en nog veel meer. Daarna doe je mee met een programma of je komt regelmatig langs voor een check-up.

Maar ik ben in de tussentijd al supergoed bezig, want ik ben weer meer aan het sporten en zelf al een paar kilo kwijt, dus we gaan de goede kant op. Ik maak bewustere keuzes en kies voor meer ontspanning, wat ik heel fijn vindt. Ook laat ik mij niet meer zo uit het veld slaan door negatief gedrag van anderen of rare opmerkingen.

Dat ik hiermee te maken had afgelopen jaren, kun je ook teruglezen in onderstaand stukje over bodypositifity:

Heb jij ook weleens last gehad van bodyshaming? Zo jammer dat dit nog gebeurd, ieder mens en lichaam is uniek en iedereen is anders. Al zouden we allemaal hetzelfde zijn, dan wordt het wel heel saai 😉 Volgende keer hoor je meer over mijn energie, vooruitgang en ander leuk nieuws!

Liefs, Melinda

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .