` NEW YEAR, NEW ME! #14 - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?NEW YEAR, NEW ME! #14

En dan slaat de twijfel toe, ga ik niet te hard en wil ik niet te veel. Tijdens de herfst periode verlang ik de ene kant naar dingen buiten mijn comfortzone en de andere kant houd ik mijn vast aan veiligheid, want waarom zou je iets veranderen wat al goed is. Herkenbaar? Toch vloeien de creatieve uitspattingen in mijn hoofd en kies ik ervoor om iets gaafs neer te zetten voor mijn business. Iets wat wij vrouwen allemaal wel kunnen gebruiken in aankomende donkere periode met vlagen van de winterblues die ons vergezellen. Kiezen tussen chronisch slaapgebrek en toegeven aan meer rust of maar doorgaan en je lichaam volledig negeren is niet zo moeilijk. Lees daarom gauw hoe het met mij gaat en hoe ik mij staande houd in deze tropenjaren šŸ˜‰

Afgelopen weken is het slaapprobleem van mijn dochter weer erger geworden en het was daarom ook zo ontzettend fijn toen we na de zoveelste arts eindelijk extra hulp kregen voor onderzoeken om zo dingen helder te krijgen, uit te sluiten en te kijken naar een oplossing. Er is via het slaapcentrum vastgesteld dat ze een vorm van epilepsie heeft zonder aanvallen, dus er gebeurd iets in haar hoofd en half oktober horen we eindelijk meer en kunnen we vooruit kijken naar oplossingen. Het is voor haar heel vervelend, ze doet het super op school maar thuis is ze vaak moe, boos en geĆÆrriteerd vanwege extreme vermoeidheid. Bij ons is het niet slapen, vaak wakker worden of niet goed door kunnen slapen op een gegeven moment ook even te veel. Voordat er allemaal tips binnenkomen, we hebben al zoveel geprobeerd en willen dit graag afwachten en daarna gewoon rust.Ā 

Het is soms ook gewoon allemaal even te veel en dat mag er zijn. Dat mijn lichaam dit ook weer eens aangaf, bleek wel toen ik met zenuwpijn in mijn kaak (ik heb al eerder eens een kaakoperatie gehad) en mond had en snel een afspraak maakte bij de tandarts. Daar bleek echter weinig aan de hand, althans niet met mijn kiezen of gebit. Het bleek een ontsteking te zijn van mijn kaakspier/gewricht en ik moest direct naar de fysio. Daar werd het flink gemasseerd, maar het kan tot 6 weken duren en heeft ook met stress te maken en dat je lichaam altijd je zwakste punt pakt als je weerstand niet zo hoog is. Verplicht meer ontspanning en rust. Ik voel emoties naar boven komen toen de fysiotherapeut dat zei, maar ik ben te moe en heb te veel pijn om deze de vrije loop te laten.

Ik kies ervoor om terug naar huis te wandelen en merk op hoe mooi de herfstkleuren zijn en dat ik echt aan het genieten ben, ondanks dat ik ieder moment weer een regenbui kan verwachten. Ik geef toe aan middagdutjes op de bank, ga vroeg naar bed en lees momenteel het boek “Inner Spark” van Kristin Vikjord en voel mij direct verbonden met dit boek. Voel je licht in veeleisende tijden staat erop en dat is precies hoe ik mij wil voelen. Ik duik erin en pas zelfs de oefeningen toe en voel de rust weer in mijn lichaam glijden en kies ervoor om vroeg naar bed te gaan en dat geeft mij voor vandaag weer meer energie.

Ik vraag mij hardop af waarom mijn lichaam mij altijd terugroept als het net goed. Dan ben ik heerlijk aan het sporten en train ik 3 of 4 keer per week, krijg ik meer energie en voel ik mij super. Totdat mijn weerstand weer om de hoek komt kijken, ik wordt ziek of krijg iets anders en dan ben ik weer terug bij af en moet ik weer helemaal opnieuw beginnen. Ik besluit om te kiezen waar ik op dat moment de meeste energie van krijg. Dit kan sporten in de sportschool zijn, dansen in de huiskamer, yoga lekker thuis in een compfy outfit of lekker even ga wandelen of zwemmen. Daarnaast kies ik voor meer ontspanning en niet te hard voor mezelf te zijn, ik ben soms best streng voor mijzelf maar dat gaat mij niet verder helpen. Ik heb een lange weg afgelegd en leer mezelf nu pas echt goed kennen. Ondanks dat ik voor mijn gezondheid nog wel wat kilo’s kwijt moet en mijn buik echt niet mooi vind, kan ik mezelf nu meer waarderen en accepteren dan ooit. Goed voor jezelf zorgen en je goed en fit voelen vind ik het belangrijkste en daar streef ik ook naar.

Wat ik Ć©Ć©n van de lastigste dingen vind is meer focus houden. Soms wil ik gewoon alles tegelijk en veel leuke dingen tegelijk doen, maar dat kan niet altijd! Daarom kies ik er nu bewust voor hoe lang ik dingen doe en plan tijdzones in. Ik werk in de avond niet, tenzij er echt een deadline is of ik overdag niet voldoende kon werken door omstandigheden. Ook kies ik ervoor om per dag 2 lange momenten op social media te zitten en ga ik gerichter om met de tijd die ik heb. Ik plan ook werkzaamheden in en werk daar dan structureel aan. Het is een leerproces, want soms zit ik achter mijn laptop met 10 dingen die open staan en houd ik geen overzicht wat hoe en wat.

Komende tijd kies ik ervoor om mijn slaap te verbeteren door vroeger naar bed te gaan en tussendoor meer rustmomenten te creƫren. Daarnaast ga ik meer wandelen en het sporten weer langzaam oppakken. Ik ga bewuster kiezen voor dingen en zorg ervoor dat ik mezelf niet te veel overbelast. Ik ga met liefde afmaken wat ik voor jullie in petto heb, samen met Isabelle komen we met iets heel nieuws en gaafs! Nog even geduld en dan hopen we jullie hier echt mee te inspireren.

Wat ik bovenal ga doen is meer naar mijn lichaam luisteren en bewust kiezen wat ik nodig heb. Laten we met z’n allen de wereld wat mooier maken door echt naar elkaar te luisteren en niet alleen maar elkaar te horen, dat is een wereld van verschil. #doeislief en kies voor jouw Inner spark!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment