` New Year, New Me! #15 - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?New Year, New Me! #15

Deze week sta ik in het tijdschrift Vriendin met de dag (of periode) die ik graag nog eens over zou willen doen. Daarnaast lijkt de zin in sporten verder weg dan ooit en ga ik mezelf in de “doen” modus pushen om meer happiness te creëren. Ook heb ik veel geleerd van het boek “Inner Spark” en hard op weg om mijn eigen spark weer terug te vinden. Kortom werk aan de winkel, lees je mee?

Afgelopen weken waren er veel mensen niet fit of ziek. Ook mijn dochter was ziek en dat zorgde voor een hoogtepunt van wakker worden om half 2 midden in de nacht en klaar wakker zijn. Het grauwe weer met veel regen en te weinig vitamine d zorgde ervoor dat ik zelf ook niet te pruimen was en de hele dag alleen maar aan slapen kon denken. Met de nadruk op denken, want ik had genoeg te doen. Het was heel druk met werk en thuis met alle dingen en daarnaast sporten was dan ook geen optie. Ik was te bang dat ik daardoor nog vermoeider zou worden en dat ik dan helemaal de rest van de dag niets meer kon doen. Extreme vermoeidheid door het slaapprobleem van je dochter is dan ook niet even 2 nachten slecht slapen, maar bijna 4 jaar slecht slapen en dat breekt gewoon op. Mijn man en ik kiezen er dan ook vaak om de beurt voor  om eruit te gaan of wat langer te blijven liggen, maar dromen van een week lekker doorslapen.

Nu we echt in de herfst zijn beland merk ik dat ik het leuk vindt om heerlijk thuis te werken, kaarsjes aan te doen en het gezellig te hebben. Maar ook dat ik somberder wordt door het gebrek aan vitamine d (hier wordt aan gewerkt), minder naar buiten ga en soms het liefst in mijn eigen coconnetje wil blijven. Herkenbaar? Dat is ook meteen de reden waarom wij het “Happiness project” in het leven hebben geroepen! We kunnen namelijk allemaal wel wat extra liefde, motivatie en selfcare gebruiken tijdens deze donkere maanden. Dit is een kort online programma om jezelf weer helemaal happy te voelen of nog meer happiness toe te passen in jou leven. Check via Instagram (IG TV) wat dit precies inhoud en doe mee met de winactie om dit unieke programma te winnen!

Ik vind het heel bijzonder dat ik met mijn verhaal (in het kort) in de Vriendin sta deze week. Het roept ook gelijk wat oude herinneringen op tijdens deze periode en dan vooral hoe ik het niet meer zou willen en dat ik blij ben dat iedere mama vanaf nu gelijk bij haar kind in de kamer kan verblijven in elk ziekenhuis.

Soms zit ik zo in mijn hoofd en ben ik druk bezig met allerlei dingen, dan vergeet ik mijn gedachten te resetten en mijn hoofd leeg te maken en dat doe ik altijd met een heerlijke lange wandeling in de natuur of een flinke workout sessie. Laat ik nu heel eerlijk zijn dat deze twee al even niet voorbij zijn gekomen en nu echt beginnen te roepen of het wel goed gaat! Met oog op de vatbaarheid voor depressie in de herfst- en winterperiode moet ik mijzelf altijd even in de “DOEN!” modus pushen. Als dit eenmaal gebeurd is dan gaat het balletje weer rollen en wordt het vaak weer een gewoonte om toe te passen.

Daarom kies ik ervoor om morgenochtend weer te starten met sporten. Ik breng de kids naar school en ga dan gelijk door naar de sportschool. Als ik eenmaal bezig gaat het super en geef ik alles wat ik heb. Uiteraard wel met muziek anders kom ik niet vooruit haha. En dan zien we daarna het effect en meestal is dat ik er meer energie van krijg, maar als dit niet het geval is dan gebruiken we gewoon nog een keer de “DOEN” modus totdat het wel werkt. Ik voel mij zoveel beter als ik lekker kan sporten, ik doe het ook heel graag, echter is deze periode gewoon een uitdaging voor mij. Maar geen uitdaging houd mij tegen!

Wat is jullie grootste uitdaging tijdens de herfst en winter?

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment