` NEW YEAR, NEW ME #16 - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?



NEW YEAR, NEW ME #16

Zonlicht. Ik kijk naar buiten en zie eindelijk sinds lange tijd het zonnetje. Ik ben zo stemmingsgevoelig, zodra de zon verdwijnt is mijn zonlicht ook een beetje weg. Afgelopen week hadden de kinderen herfstvakantie. Het duurde een week, maar deze was zo vol gepland dat het leek alsof we 3 weken in 1 week hadden gepropt. We moesten op ziekenhuisbezoek. Elisha mocht afzwemmen voor haar B-diploma. We hadden een kinderverjaardag. We gingen een ochtend weg met een vriendin van mij en haar kids. Mijn man was jarig en mijn schoonmoeder kwam nog op bezoek. Best druk eigenlijk en daarnaast is het met werk ook druk, dus was het even alle ballen hooghouden! Dit alles en slaapgebrek, het was slopend. Hoe ik mijn energie weer terug krijg en toch dingen gedaan krijg, lees je hieronder!

In de periode waarin mijn dochter een slaapprobleem heeft (nu al 4 jaar) hebben we periodes gehad waarin mijn man en ik de energie en taken een beetje afwisselden. Maar er zitten zeker dieptepunten bij. Mijn man is weleens vanwege slaapgebrek van de trap gevallen en ik zat weleens te dromen achter het stuur, dat zijn geen dingen waar we trots op zijn. We zien het nu eerder aankomen als we aan de max zitten. In de herfstvakantie werd het mij een beetje te veel, naast gezellige dingen doen, afspraken, schoonmaken, boodschappen, koken en werken, was slaap ver te zoeken. Dat brak mij op en niet een klein beetje ook!

Dat is precies de reden waarom ik nu op avonden dat mijn man in de avond / nacht werkt heel vroeg naar bed ga. Dan pak ik die extra uurtjes en zo voorkom ik dat ik totaal uitgeblust de dag door moet. Nu loop ik toch al als een zombie met chronische wallen door huis, maar het kan nog erger haha. Ieder situatie is anders en je moet kleine stappen maken als je dingen wilt verbeteren. Sporten is heel even van de baan door het extreme slaapgebrek en dat is helemaal oké. Dat komt vanzelf wel weer. Maar dat houd niet in dat ik niet voldoende beweeg! Ik maak iedere dag het huis aan kant en ga iedere dag een wandeling maken, of alleen of met de kids. En in het weekend gaan we lekker uitwaaien met het hele gezin in het bos of een andere natuurplek waar we heerlijk wat extra energie opdoen. Je moet roeien met de riemen die je hebt, nietwaar?

Nu het kouder wordt en de herfst eindelijk een zonnetje krijgt kan ik daar echt van genieten. Al die regen wordt ik moedeloos van, alhoewel het best fijn is om in de miezer door de regen hard te lopen of gewoon binnen met kaarsjes aan je favo serie te bekijken.

Ik herinner mij nog de tijd dat ik heel veel sportte en dan gerust 3 uur in de avond ging trainen en daarna gelijk mijn bed in dook en dan ook nog eens 8 uur slaap haalde. Dat lijkt nu een droom, maar met kleine stapjes naar mee slaap wil ik graag weer meer gaan sporten. Ik houd ervan en het maakt mijn hoofd leeg. Natuurlijk doet wandelen dit ook, maar er gaat niets boven een flinke intensieve workout!

Volgende keer vertel ik of meer slapen echt zijn vruchten afwerpt en hoe ik het sporten weer verder op ga pakken 🙂

PS: Mocht jij personal trainer zijn of een gym hebben rondom Rotterdam? Misschien kom ik weleens een kijkje nemen bij een gave les en deel ik dit weer met jullie!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment