` NEW YEAR NEW ME #2 - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?NEW YEAR NEW ME #2

We gaan nu even de diepte in, dus mocht je hier niet op zitten te wachten lees dan niet verder. Emoties en sportactiviteiten vieren nu de boventoon tot ik straks weer diep kan ademen en alles anders lijkt en ik opnieuw mijn grenzen mag verkennen, aangeven en vieren. Oké dit klinkt diepzinnig, maar dat is het ook. Het voelt nu even zo en ik heb voor het eerst in tijden het gevoel dat mijn grote muur langzaam naar beneden mag en dat ik iedere dag meer mezelf kan zijn dan ooit tevoren. Lees je mee? 

Als je mij al een jaar lang gevolgd hebt met mijn persoonlijke blogs, weet je dat ik iedere keer weer een blokkade tegenkwam. Ik sportte goed en at gezond, maar was niet happy en viel dan wel een paar kilo af maar wilde het liefst heel veel kilo’s kwijt. Dat laatste dan wel op de gezonde manier en niet met de shakes of diëten, want daar begin ik niet aan. Steeds kwam ik op het punt dat het echt goed ging en werd daarin weer getriggerd door emoties en valkuilen waardoor ik weer in oud gedrag terecht kwam. Dit jaar wil ik het daarom anders aanpakken en ga ik van binnen naar buiten werken.

Zoals jullie in mijn vorige blog kunnen lezen ben ik met Marieke aan de slag gegaan met mijn gezondheid, hormonen en mindset. Al gauw bleek dat dit niet voldoende was en ik meer hulp nodig had. Toen heb ik hulp gevraagd aan Michelle (trauma- en lifecoach) en inmiddels heb ik mijn eerste bezoek achter de rug. Wat was dat heftig zeg! Ik kreeg maar liefst 4 uur therapie ( dat leek ons handiger omdat ze niet naast de deur woont) en er werd mij heel veel duidelijk. Ik was helemaal op en had heel veel gehuild. De weken erna was het lastig om alle puzzelstukjes met elkaar te verbinden en vond ik het lastig om mijn voeding weer back on track te krijgen.

Inmiddels ben ik weer begonnen met vaker en meer sporten en dat doet mij goed. Helaas lukt het eten nog niet super, maar ik doe mijn best om dit ook weer helemaal op orde te krijgen. Ik merk dat mijn emoties vaak met eten verbonden zijn en ik moet werken aan de blokkade waardoor het telkens niet lukt om echt door te zetten. De zogenaamde muur waar ik weer tegenaan bots als ik een eind op weg bent en het ineens wel heel spannend wordt.

Ik maak verschillende opdrachten en merk dat deze best heel pittig zijn. Daarnaast houd ik mijn cyclus bij en is er een grote kans dat ik oestrogeendominantie hebt. Ik merk soms dat denken over eten mij heel veel energie kost. Toen ik heerlijk op detoxreis was hoefde ik mij hierover niet druk te maken en werd het eten voor mij verzorgd, zo kreeg ik meer rust en ruimte in mijn hoofd. Maar helaas geen geld voor een privé kok, dus proberen hier meer structuur in te krijgen en zodoende er minder mee bezig te zijn.

Het zal een pittige weg worden, maar ik ga er helemaal voor en wil dit jaar voorgoed mijn muur afbreken, beter voor mezelf zorgen en genieten van mooie momenten! Stay tuned 🙂 

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment