` New Year, New Me #7 - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?New Year, New Me #7

Nooit geweten dat je echt groeipijn kunt hebben. Niet zoals kleine kinderen in de groei, maar op geestelijk gebied. De laatste weken gaan mijn emoties alle kanten op en maak ik vooruitgang waarvan ik dacht dat dit nooit mogelijk zou zijn. Dankzij de juiste supplementen met de bijbehorende gezonde voeding, ga ik weer de kant op met meer energie. Ik ben er zeker nog niet, maar kleine stappen zijn uiteindelijk ook grote stappen. Benieuwd wat er allemaal gebeurd is de afgelopen twee weken? Lees dan gauw verder!

Na een zware start aan het begin van het jaar ben ik aan de slag gegaan met mijzelf. Ik voelde mij ontzettend slecht, had weinig energie en sliep nauwelijks. Er moest iets gebeuren. Ik heb – waar ik ontzettend dankbaar voor ben – heel veel steun aan mijn coach Marieke en daarnaast aan het geweldige hypnose programma van de “Mindblowing Life Academy van Yvette Rooding, waar ik tevens ontzettend dankbaar voor ben. Zoals vele vrouwen met werk en en een druk gezin, zijn we vaak druk en zorgen voornamelijk veel voor anderen. Totdat jouw lichaam en gedachten het af laten weten (soms met waarschuwingen om je wakker te maken) en je tot de conclusie komt dat het zo niet langer kan.

Dat laatste inzicht heb ik zeker gehad en heb toen alle hulp aangepakt die ik kon ontvangen. Eerst heb ik ervoor gezorgd dat het rustiger in mijn hoofd werd, door het huis flink op te ruimen en spullen weg te doen die ik niet langer nodig had. Daarna heb ik de tips van mijn coach samen met de hypnoses (die ik nu nog steeds doe) toegepast en kreeg toen van alle kanten verschillende emoties. Ook ben ik daarnaast veel gaan lezen (wat ik vooraf niet had kunnen bedenken en al moeite had met het lezen van een tijdschrift) en geniet ik soms even van de rust thuis als de kinderen er niet zijn (in plaats van gelijk weer vliegen en rennen).

Ik maak nu kleine doelen en pak het sporten weer langzaam op en voel mij daar goed bij. Ook helpt het mij met voeding om vooraf mijzelf af te vragen of dit mijn lichaam nu echt voed of alleen maar vult op dat moment en kies ik bewust mijn niet gezonde dingen uit en ga hierbij voor een 10!
Ook ga ik het meer visueel maken door middel van collage, zodat ik dit in het zich kan houden en mijzelf hieraan kan helpen herinneren.

Binnenkort ga ik jullie meer vertellen over hypnoses, maar voor nu wil ik alvast wel vertellen over het feit dat ik hier meer kracht uit gekregen hebt. Ik voel mij krachtiger en kom meer voor mijzelf op als ik het ergens niet mee eens bent. Ik heb meer zelfvertrouwen en kies meer bewust dingen uit waar mijn hart een sprongetje van maakt. Kortom best veel in korte tijd, kun je nagaan wat er nog meer gaat gebeuren dit jaar! 🙂

Ik voel dat ik veel meer kan dan dat ik dacht en dat ik er alles uit wil halen wat erin zit. Als ik even onzeker wordt of een belangrijke beslissing moet nemen of stress hebt, dan voel ik even hoe relevant het is en of ik er zelf iets aan kan doen en zo ja wat ik doen moet doen om het minder stressvol te maken. Dat helpt echt heel goed! Ook kan ik beter mensen die hun emoties over mij heen gooien (omdat ze boos en gefrustreerd zijn door andere dingen) weer fijn naast mij neerleggen, aangezien ik er op dat moment niets aan kan veranderen en het niet persoonlijk op mij gericht is. In het verleden kon ik mij hier echt heel onzeker over voelen, maar als ik nu een fijne dag heb laat ik deze door niemand meer afpakken 😉

Wat ik ook merk is dat er nog zoveel mensen tegen je aan kunnen praten met, je moet afvallen, je moet beter voor jezelf zorgen, je moet aan je gezondheid denken of het is zo jammer want je hebt een leuk gezicht, jij moet het uiteindelijk doen! Bovendien zegt het meer over die mensen dan over mij en staat mijn focus nu niet zo zeer op afvallen, maar op mezelf goed voelen, minder stress ervaren, meer energie krijgen, meer sporten en liever voor mijzelf zijn. Ik denk dat deze dingen nog veel belangrijker zijn! Het afvallen is dan een bijkomend voordeel, maar niet leidend. 

Ook nog even handig om te vertellen is dat ik mijn vitamine D getest had bij Birgitte van Thermografie Amsterdam en dat deze veel te laag was. Ik ben op haar aanraden dus meer vitamine D gaan slikken en slik ernaast nu de Leverfomule, Appelazijn en Psylliumvezels van Now. En nee, dit is geen reclame, maar ze doen wel goed hun werk en geven naast gezonde voeding en beweging net even wat extra energie.

Ik houd jullie iedere 2 weken op de hoogte van mijn vorderingen naar een energieker, gezonder leven met meer balans als drukke businessmom met een tweeling van 7 jaar. Liefs, Melinda

Mochten jullie vragen hebben voor mij of handige tips, laat het dan hieronder even weten of stuur een mail naar info@boostyourhealth.nl

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment