` NEW YEAR, NEW ME! #8 - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?NEW YEAR, NEW ME! #8

Afgelopen tijd heb ik veel groei doorgemaakt. Ook al lijkt het moeizaam te gaan, zitten er mooie groeimomenten in. Ik mag (zoals mijn coach zegt) meer mijn succesmomenten met jullie delen. Naast extreme vermoeidheid is het lastig om vooruitgang te boeken en toch is het mij gelukt. Een prestatie op zich, want de meeste blijven in het kringetje rond dwalen en ik voelde mij hier heel ongelukkig in. Ik wil heerlijk sporten, gezonder leven, mij meer energieker voelen en misschien wel het belangrijkste, wat liever voor mijzelf zijn. Lees hier weer een nieuwe update van mijn healthjourney!

Herken je het dat je precies weet wat je goede en slechte eigenschappen zijn, hoe je anderen moet helpen en motiveren, maar dit maar moeilijk kunt toepassen bij jezelf? Daar heb ik last van en dit ben ik met kleine stappen aan het toepassen. Het lijkt anderen altijd zo makkelijk af te gaan, maar ik vecht al een paar jaar om een gezond lichaam te krijgen en ondanks ik (redelijk) gezond eet en voldoende beweeg, lijken er meer factoren mee te spelen waar ik minder rekening mee had gehouden. Namelijk stress, ontspanning, voedingstekorten, auto immuunziekte en ernstig slaapgebrek. Probeer dit maar eens te doorbreken zonder weer overmatig door te vechten (lees: extreem veel sporten) om dan niet weer terug te vallen en je soms nog slechter te voelen.

In plaats van te knallen om het te doorbreken, pak ik nu stukje voor stukje aan samen met mijn coach Marieke en met de hypnoses van Yvette Rooding (die z’n vruchten afwerpen) om te voelen wat ik zelf op het moment het meeste nodig hebt. Zo ga ik nu al een paar weken 2 keer per week naar Pilates, terwijl mijn gedachten graag 4-5 keer willen knallen in de sportschool en mijn lichaam voelt dat ik alleen maar wil slapen. Ik kies dan voor de middenweg en dit voelt voor mij het beste. Ook kies ik ervoor om eerder naar bed te gaan en meer ontspanning toe te passen.

Met voeding gaat het ook stukken beter. Ik ben mij bewust dat ik te weinig eet en soms verkeerd. Ik pak dit goed aan en track nu ook mijn voeding, zodat ik precies zie wat erin en eruit gaat. Ik gebruik hiervoor de handige app van Samsung Health. Als ik al voor iets kies wat lekker is en niet zo gezond, dan moet het echt een dikke 10 zijn! Ik ben bijvoorbeeld niet echt een gebakmens en dan is het zonde om op een verjaardag gebak te nemen, terwijl ik het toch niet bijzonder vindt.

Mijn focus ligt echt op een gezonder energieker leven en dat ik daarnaast afval is natuurlijk fijn maar niet hoofdzaak. Lekker in mijn vel zitten is het belangrijkste!

We gaan dus kleine stapjes vooruit, maar ik maak hierin bewuste keuzes. Ik ben al een paar weken extreem moe en naast het slaaptekort en de hooikoorts werd het een beetje te veel. Ik heb dus afgelopen week even bloedgeprikt voor de zekerheid. Misschien dat sommige het gevolgd hebben, maar bij mij is dat altijd geen feest. Ik heb al sinds jongs af aan dat mensen die prikken mijn aderen moeilijk kunnen vinden en dat werd dit keer ook het geval. De eerste keer prikte de dame in kwestie mij in mijn zenuw in plaats van ader, dus dat deed waanzinnig veel pijn. Ik hield mij daar groot en vroeg of ik niet beter bij haar collega of het ziekenhuis kon gaan. Maar toen zei ze dat ze het 2 keer mogen proberen en zo werd ik een leuk project. Deze keer deed het ook veel pijn en prikte ze ook niet geheel goed. Dat is ook wel gebleken, want ik heb een bloeduitstorting zo groot als een ei 🙁  Nu even wachten tot de uitslag komt en hopelijk weten we dan meer.

Wordt vervolgd….

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .