Member login

Username
Password

» Lost your Password?NEW YEAR, NEW ME! #9

Het liefst zou ik hier neerzetten dat het supergoed gaat en voorspoedig met mijn health journey. Maar helaas is niets minder waar, afgelopen weken waren afzien. Mijn slaapgebrek werd extreem en ik ben de afgelopen tijd zo moe geweest dat ik niet meer wist waar ik het zoeken moest. Mijn lichaam wilde gewoon niet meewerken. Na een uitgebreide bloedtest werd een hoop duidelijk en ik probeer nu alles op alles te zetten om meer energie te krijgen en geen depressie te krijgen. Wat ik vooral heb geleerd is dat je lichaam en mindset allebei vaak iets anders willen en dat je maar beter met beide kunt samenwerken om vooruit te komen. Lees gauw verder!

Natuurlijk worstel ik al lange tijd met vermoeidheid, maar afgelopen weken werd het lichamelijk functioneren, het sporten en uberhaupt de zin in het leven verstoord doordat mijn lichaam er niet zoveel zin meer in had. Ik werd bij de dokter uitgebreid onderzocht en er werd een bloedtest afgenomen. Alhoewel ik er niet op stond te wachten dat er iets uit zou komen, zou het mij wel geruststellen als dit zo was. Toen ik eenmaal de doktersassistent gesproken had, moest ze eerst een heel verhaal lezen en kwam daarna uit de conclusie dat ik waarschijnlijk pfeiffer of hepatitis had. Vervolgens nam de dokter zelf contact met mij op en die zij dat alles prima was en dat ik mij niet te veel zorgen moest maken. Say what? Ja, heel vreemd dus al voel je je al een aantal weken extreem vermoeid ( naast de algemene vermoeidheid van het slaapprobleem van dochterlief) en nog een aantal klachten hebt.

Het was van de week ook weer een heel gedoe om naar de arts te gaan met dochterlief. Ik had deze maanden eerder gemaakt, omdat die arts steeds druk is, maar door allerlei gedoe was ik iets later en hup dan kon ik gewoon weer naar huis. Ik wist niet goed of ik nu boos moest worden of moest huilen, want als je lieve dochter een slaapprobleem heeft, dan lijdt (naast haar zelf) het hele gezin hieronder. De energie is dus ver te zoeken en naast dat mijn lichaam er gewoon even geen zin in heeft om te knallen met sporten (mijn hoofd wel en dat maakt het knap frustrerend) zit ik ook met een beginnende depressie omdat het allemaal gewoon even te veel is en ik het even niet meer zie. Soms vecht je zo hard om dit te voorkomen en komt het des te harder op je af. Ik voel mij dan ook heel vlak in emoties, terwijl ik normaal gesproken mijn hele leven al ups en downs ervaar. Vooral de energie, positiviteit en de leuke dingen wil ik doen. Ik wil voelen dat ik leef, leuke dingen doen met vriendinnen en heb dan ook een aantal dingen aangepakt om het beter te maken. Ik deel ze hieronder met je, misschien heb je er ook iets aan:

 • Als je worstelt met eten, slecht eet, weinig of niet zo goed, dan is het het handigste om kleine aanpassingen te doen. Daarom kies ik er elke dag voor om een goed en gezond ontbijt te nemen, voldoende water te drinken en voldoende groente en fruit te eten. Dat ik daarnaast af en toe wat chocolade eet of een keer niet zo heel erg goed, dat neem ik dan voor lief.
 • Ik heb momenteel veel leuke afspraken met vriendinnen gepland, juist als ik mij iets minder voel ga ik mij soms afsluiten van iedereen en alles en dit helpt mij om dit te voorkomen en te genieten en te lachen tijdens leuke uitjes.
 • Ik ga de stress aanpakken en meer ontspanning creeren, naast mijn hypnoses ga ik aanstaande maandag starten met “Body Stress Release” en ben ik heel benieuwd of dit de scherpe randjes ervan af kan halen en mij iets meer ontspanning kan geven. Ik houd jullie op de hoogte!
 • Ik ga meer wandelen, naast af en toe Pilates (meer lukt bijna niet 🙁 ) wil ik dit weer oppakken om zo nog meer rust in mijn hoofd te krijgen, meer ontspanning te voelen en te genieten van de natuur.

Het is niet zo’n positieve persoonlijke blog geworden, maar ik vind het belangrijk dat dit ook gedeeld wordt. Het leven is niet altijd maar fantastisch, geweldig en maakbaar zoals je het wilt. Soms moet je ergens doorheen zodat je daarna weer de mooie dingen ziet en beleefd. Maar ik blijf altijd positief en bedenk mij goed dat ik er zelf voor kan zorgen dat het beter gaat en daarom neem ik ook bovenstaande stappen. Wordt vervolgd!

Liefs, Melinda

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Comments: 1

 • reply

  Mar//

  30 mei 2019

  Ha,

  Hoe gaat het met de onderzoeken van je dochter eigenlijk? Zijn ze er al wat verder mee?
  Komt allemaal goed joh! Take it steps by step! Fitbeauty.nl is echt een aanrader voor je om te lezen, geweldig inspirerend!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .