Member login

Username
Password

» Lost your Password?PERSONAL: Daten boven de 30

“De hoop om iemand tegen te komen bij de eenpansmaaltijden van de Albert Hein heb ik opgegeven, dus probeer ik het maar hier op …..” Dat is mijn openingstekst op bekende dating site. Ja, ik zit op een datingsite en ik schaam mezelf er niet eens voor. Daten boven de dertig is gewoon niet altijd even makkelijk en begrijpen dat ik nog steeds single ben doe ik ook niet.

Wat betreft jongens en daten was ik een echte laatbloeier. Ik was negentien toen ik mijn eerste vriendje kreeg. Ik vond het allemaal wel leuk, maar ik was niet all over him. Uiteindelijk ging dat uit en toen besloot ik dat het tijd werd om mijn dromen na te jagen. Ik solliciteerde naar een baan als standplaatshostess en nog geen 3 maanden later zat ik voor mijn aller eerste seizoen in Turkije. Ik heb het werk als standplaatshostess 3.5 jaar mogen doen. Drie en een half jaar iedere 6 tot 8 maanden een andere bestemming. Ik was altijd heel duidelijk tegen de jongens die ik daar ontmoette. Je mag me leuk vinden, ik mag jou leuk vinden, maar we worden NIET verliefd. Ik ging tenslotte na een aantal maanden weer weg en wilde niemand met een gebroken hart achter laten. Daarnaast wilde ik met de “liefde” ook niet mijn eigen dromen in de weg staan

Toen ik 25 was ontmoette ik mijn ex-vriend. In mijn lunchpauze op straat. Hij liep te praten met een vriend, liep keihard tegen mij aan en verontschuldigde zich. Hij sprak engels en zei “I am so sorry, now i have to take out. Let’s meet tomorrow evening”. Eigenlijk was ik op dat moment al verkocht. Het was liefde op het eerste gezicht. Het feit dat hij geen expat bleek die in Den Haag woonde, maar een toerist op vakantie bij een goede vriend, maakte mij helemaal niets meer uit. De dag na onze date vloog hij naar Zwitserland waar hij woonde en na een paar weekjes skypen zei hij dat hij een ticket had gekocht. Hij miste me en wilde mij zien. Daarna hebben wij het bijna 2 jaar volgehouden om een lange afstandsrelatie te onderhouden. Wij vlogen op en neer. Hij naar mij en ik naar hem. Uiteindelijk is het uitgegaan en ik heb nooit gedacht dat ik ruim 5 jaar later nog steeds single zou zijn.

De periode na de break-up wilde ik niet eens daten, maar een jaar later heb ik het toch aangedurft om op een dattingsite te kijken. Het was niet veel soeps en eigenlijk voelde ik mezelf ook niet prettig in mijn lijf. Vervolgens kreeg ik mijn gastric bypass en viel ik kilo’s en af en toe dacht ik. Yessssss, ik ga ervoor. Lekker daten, flirten en de man van mijn dromen tegen komen.

Dat laatste blijkt nog niet zo makkelijk. Tijdens het uitgaan merk je dat de mannen het niet zo nauw nemen. “Ja, ik heb wel een vriendin hoor, maar ze is er toch niet bij” word er gewoon in je oor geschreeuwd. Of je ontmoet een leuk iemand, wisselt nummers en namen uit en komt er via mr google achter dat ze al getrouwd zijn en kinderen hebben. Of toch eigenlijk alleen seks willen hebben. Waar gaat het toch mis vraag ik mezelf dan af? Dan toch maar een keer kijken op Tinder (dit was nog voordat bekent werd gemaakt dat Tinder meestal gebruikt wordt als een app voor een goede bootie call). Ik zag allemaal mannen van mijn leeftijd, op een surfboard, met een rugzak in de jungle, met groepen vrienden op festivals. Allemaal living the life. Als ik dan iemand had gematched kwam er al heel gauw naar voren dat ze vooral erg gehecht waren aan hun vrijheid en dan ze zich niet wilden binden, maar wel lol willen hebben. Wel de lusten en niet de lasten dus. Daar was ik al heel snel klaar mee en heb daarna bijna een jaar niet ge-date.

Mijn beste vriendinnetje en ik zeggen altijd aan het einde van het jaar tegen elkaar “dit word ons jaar. Volgend jaar vieren we oud en nieuw met onze vriendjes samen”. Begin dit jaar bleef dat zinnetje door mijn hoofd spoken. Maar ja, ze bieden zich niet aan bij de voordeur, de wacht houden bij de supermarkt werkt ook niet en een kroegtijger die iedere week alle barretjes op het Plein afhopt ben ik ook niet. Waar ontmoet je dan nog leuke mannen? Dus ben ik afgelopen maart toch gezwicht voor wederom een inschrijving op een dating site. En ik moet zeggen, ik heb er echt ontzettend leuke dates aan over gehouden. Lieve kerels ontmoet, mooie gesprekken gevoerd. Ben uit picknicken geweest, bioscoop avondjes gehad, koffie wezen drinken in een grand café, nog een keer koffie wezen drinken in hetzelfde grand café (maar wel met een andere knul), maar mister right zat er nog niet tussen. Of nou ja, voor mij zat hij er denk ik wel tussen. Voor hem was het alleen niet het juiste moment (gevalletje te snel daten na een verbroken relatie). Anyway. We zijn nu 11 maanden verder en ben nog steeds single.

En eerlijk gezegd vind ik dat prima. Ik weet dat liefde niet te forceren is. Dat liefde op je pad moet komen en dat ik de “angst” om alleen oud te worden los moet laten omdat dat niet reëel is. Mijn liefde komt nog wel en als hij zich openbaart, dan zijn jullie de eerste waarmee ik een confetti kanon afsteek.

Ik ben benieuwd…. hoe ervaren jullie het daten boven de 30?

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 2

 • Belinda
  reply

  Belinda

  11 december 2017

  En dan ben jij nog een stuk jonger. Ik ben 49 en net als jij 2 weken geleden een gastric bypass gekregen. Na een huwelijk van 22 jaar en 2 mislukte relaties, had ik mij ook weer gewaagd op de datingsites en via Tinder een hele leuke man leren kennen. En dat zelfs 1 dag voor de operatie. Ik dacht nog, waarom heb ik het niet uitgezet en zal ik er verder wel op ingaan. Ik ben blij dat hij dat ook niet dacht en hoewel het nog heel pril is, kan ik zeggen dat ik heel blij ben dat hij op ziekenbezoek kwam en hebben we het heel erg leuk samen. Uiteraard is het altijd afwachten hoe het verder loopt, maar afgelopen week was heel erg leuk!

 • Melinda van Rossen
  reply
  12 december 2017

  Hoi Belinda, Wat vervelend om te horen maar wat fijn dat er nu heel pril iemand in je leven is. Ik hoop dat deze persoon iets toevoegt aan jou fantastische leven. Heel veel sterkte met het herstel en mocht je nog vragen hebben, mail mij gerust! Soms krijg je later pas de ware in je leven en was al dat wachten het toch nog waard! Liefs, Melinda

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .