` PERSOONLIJK: Hiske verloor haar kindje tijdens de bevalling - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?PERSOONLIJK: Hiske verloor haar kindje tijdens de bevalling

Ik heb altijd graag moeder willen worden. Als ik op de laatste dag van onze huwelijksreis ontdek dat ik zwanger ben, kan ik mijn geluk niet op. Ik heb een perfecte zwangerschap met nauwelijks kwaaltjes. Ik ben ik zo ontzettend trots op dat kleine wezentje dat in mijn buik aan het groeien is. Ik koop een kast vol met mooie kleertjes en babyspullen, ik volg een mindfulness zwangerschapscursus en richt met veel liefde de babykamer in. 9 maanden lang doe ik alles om me voor te bereiden op de komst van ons eerste kindje. Ik ben er helemaal klaar voor.

Maar ik ben niet voorbereid op wat er werkelijk gebeurt. Na een heftige bevalling die eindigt in een spoedkeizersnede, komt onze prachtige en volmaakte zoon Hugo ter wereld. Maar vlak voordat hij wordt geboren, heeft hij ons al verlaten. Mijn mooie mannetje overlijdt volkomen onverwacht tijdens de bevalling en wordt stil geboren. Ik krijg Hugo gewikkeld in doeken in mijn armen. Het lijkt net alsof hij slaapt. Hij is zo ontzettend mooi. Ik kan niet geloven dat hij niet elk moment zijn ogen open gaat doen of gaat huilen. Hoe kan het dat de baby die ik 9 maanden lang in mijn buik heb gevoeld er nu ineens niet meer is?

We nemen Hugo mee naar huis, zodat hij in zijn eigen bedje in zijn eigen kamertje kan liggen. Het is zo fijn om hem vlakbij te hebben, zodat we afscheid kunnen nemen in onze eigen omgeving op onze eigen manier. Het is de meest intense week van ons leven. Vol verdriet, maar ook vol met liefde. Aan het einde van de week moeten we Hugo echt laten gaan. Het moment dat we zijn kistje moeten sluiten, is onbeschrijfelijk. Samen met familie en vrienden nemen we afscheid en begraven we Hugo.

Het verdriet is enorm en intens. Het allerergste wat er kon gebeuren, is mij overkomen. Mijn hele beeld van hoe onze toekomst samen zou zijn, is weggevaagd. Ik leef in een roes en heb nergens zin in. Ik ga door op de automatische piloot, maar ik geniet nergens echt van. Altijd is het gevoel van gemis op de achtergrond aanwezig. Ik ben boos, verdrietig, moe, teleurgesteld.

Ik merk dat alles is veranderd. Of misschien is alles wel gelijk gebleven en ben ík degene die is veranderd. Maar ik kan mezelf niet helpen als ik niet accepteer dat Hugo er niet meer is en ook nooit meer terugkomt, hoe moeilijk dat ook is. Ik accepteer mijn verdriet en het feit dat ik me soms niet goed voel. Ik ontdek dat er na een slechte dag uiteindelijk altijd weer een goede komt. Hierdoor kan ik stapje voor stapje mijn leven weer oppakken en voel ik een enorme drive om iets van mijn leven te maken.

Fotocredits: Make a Memory

Ik mis Hugo vandaag net zoveel als de dag dat we afscheid van hem moesten nemen. Maar dat betekent niet dat mijn leven daardoor stil staat. Integendeel. Elk moment dat ik hem mis, besef ik me hoe kwetsbaar het leven is. Het geeft me elke dag een reden om gelukkig te zijn.

Ik besloot iets te gaan doen met mijn ervaringen. Ik ging me verder verdiepen in rouw en verlies en ik coach nu vrouwen die een baby zijn verloren tijdens de zwangerschap of bevalling. Dat is niet zwaar of heftig, zoals veel mensen denken. Dat is ontzettend mooi. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal, gaat op een andere manier om met het verlies. Hier krijg ik enorm veel energie van. Het herinnert me daarom ook niet constant aan Hugo, omdat mijn verhaal los staat van dat van anderen. Daarnaast geef ik lezingen en trainingen aan professionals in de geboortezorg. Ik vind het heel bijzonder dat ik mijn kennis en ervaring kan gebruiken om andere ouders de best mogelijk zorg te bieden na dit enorme verlies.

Mijn leven is behoorlijk veranderd, maar vooral omdat ik er zelf anders naar ben gaan kijken. Ik kan oprecht en zonder schuldgevoel zeggen dat ik een heel leuk leven heb, niet ondanks, maar dankzij Hugo. Ik zal mijn mooie kleine mannetje altijd blijven missen, maar ik ben dankbaar dat hij mijn leven heeft verrijkt.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment