` PERSOONLIJK: Ik was mijn haren NIET! - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?PERSOONLIJK: Ik was mijn haren NIET!

Haren wassen. Het voor sommige bij de dagelijkse douche routine, maar de meeste van ons wassen de haren 2 a 3 keer per week. Het is de normaalste zaak van de wereld om het te doen, we zijn er tenslotte mee opgegroeid. Haren wassen is fris en als je het niet doet krijg je vet en vies haar. Daarom heb ik er ook nooit over nagedacht om te stoppen met het wassen van mijn haren. Toch ben ik er mee gestopt. Ruim 1 jaar geleden. Nu was ik mijn haar gemiddeld 2 a 3 keer per jaar. Waarom ik ben gestopt en hoe ik dit heb aangepakt laat ik jullie uiteraard weten. Lees je snel verder?

Het niet wassen van mijn haren is ruim 1 jaar geleden een klein beetje ontstaan uit noodzaak. Ik had vreselijk last van eczeem op mijn handen en onder de douche staan met het warme water was geen pretje. Ik wilde zo snel mogelijk onder het water vandaan en mijn haren was ritueel duurde altijd even. het wassen zelf gaat wel vlot, maar daarna moest er altijd nog een conditioner in voor mijn krullen en daarna nog een anti pluis voor de krullen. Al die producten wilde ik ook niet op of aan mijn handen dus zat er niets anders op dan mijn haren gewoon even niet te wassen. Ik waste mijn haren altijd 1 a 2 x per week en merkte dat na een week mijn haar wel een beetje vettig werd. Maar gek genoeg was dat vettige gevoel na een kleine 2 weken niet wassen volledig verdwenen.

MIjn haar zag er super mooi en sterk uit en mijn krullen vol en niet pluizig. Toen mijn handen begonnen op te knappen waste ik uit gewoonte mijn haar weer, maar over hoe het zat en hoe het voelde was ik niet echt tevreden. Het viel minder lekker en het was een stuk slapper. Op dat moment heb ik besloten mijn haar niet meer te wassen, of alleen op momenten dat het echt vies zou worden. ik was mijn haar op dit moment ongeveer iedere 4 tot 5 maanden en dat bevalt heel erg goed. Toch wordt er nog best verbaasd gereageerd als ik mensen vertel dat ik mijn haar niet tot nauwelijks was. Ze trekken er een gezicht bij en kijken vies. En dan kijken ze naar mijn haar en zeggen ze “maar het ziet er super schoon uit”. En ja, mijn haar is ook gewoon heel erg schoon, en het ruikt fris. Wel wil ik erbij zeggen dat ik mijn haar 1 maal per week uitspoel met alleen een beetje lauwwarm water.

Ik zou kunnen begrijpen als je het “eng” vindt om je haar niet meer te wassen. Maar probeer het eens 4 tot 6 weken en zie het als een detox voor je hoofdhuid. Geef je haar en hoofdhuid eens wat rust van alle chemicaliën die zitten in shampoo’s, conditioners, haargels en andere verzorgingsproducten. Zo had ik voorheen best wel last van roos, nu helemaal niet meer. Ook had ik regelmatig eczeemplekken op mijn hoofdhuid, nu al in geen jaar een kapot plekje gehad.

Als ik naar de kapper ga, en dat is ook niet zo vaak ( ongeveer 2 keer per jaar) geef ik van tevoren heel duidelijk aan dat ik het niet gewassen wil hebben. Toen ik dat voor het eerst aangaf waren ze zo verbaasd, en tegelijkertijd enthousiast dat de meiden het daar ook een tijdje hebben geprobeerd. Mijn eigen kapster heeft het 4 weken volgehouden en vond dat haar haar een stevigere structuur kreeg, dat vind ik super stoer en leuk om te horen, als mensen het ook eens willen ervaren en proberen.

Nu denk ik er al helemaal niet meer over na, en mijn haren wassen zit totaal niet meer in mijn systeem. Voor mij heeft het niet wassen van mijn haren heel positief uitgepakt.

Wat vinden jullie van dit idee? Laat het hieronder achter in de comments.

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 1

  • Avatar
    reply

    Marijke Langenegger

    24 april 2018

    Jeetje! Ik ben enthousiast! En nog een beetje in shock! Wow! Zou ik dat ook “durven”? Ik ben zeer ontevreden over mijn haar, dus idd, het 4 weken een kans geven zou gewoon enthousiast zijn.. ik denk er ff over na☺️, leuk!!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .