` RECEPT: 5 x Ontbijtjes met groenten - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: 5 x Ontbijtjes met groenten

Dat we over het algemeen te weinig groente eten is bekend, maar hoe zorgen we er nou voor dat we meer groentes binnen krijgen? Het eten van groente is belangrijk vanwege de vele vitamines en mineralen die het bevat. Ons lichaam heeft deze stoffen nodig om goed te kunnen functioneren.  Een makkelijke manier om meer groente binnen te krijgen is om groente in je ontbijt te verwerken. Say what? Ja groente in je ontbijt, een beter begin van de dag is er niet. Bekijk alle heerlijke ontbijtjes gauw en lees verder!

Zoats (Zuchinni oat) oftewel havermout met courgette. Klinkt niet heel aantrekkelijk, maar is erg lekker. Je kan hem ook helemaal toppen naar eigen smaak natuurlijk. Courgette heeft een vrije neutrale smaak, maar zit boordevol goede voedingsstoffen!
Rasp de courgette fijn en doe deze tijdens het opwarmen van de havermout erbij, zo simpel is het.

Avocado pannenkoekjes. Avocado is natuurlijk officieel geen groente, maar een vrucht… Maar goed ik reken hem eigenlijk altijd tot een groentesoort. Avocado zit vol goede vetten en bevat daarnaast ook veel eiwitten en wel 15 soorten vitamine en mineralen.

Ingrediënten:

  • 50 gram avocado
  • 1 ei
  • 2 eiwitten van eieren
  • 20 gram volkorenmeel
  • 15 gram proteïne poeder

Wat te doen:
Prak de avocado fijn, totdat er vrijwel geen klontjes in zitten. Voeg vervolgens het eiwit, de eieren, volkorenmeel en proteïne poeder toe aan de avocado en meng dit tot een beslag. Als de plaat goed heet is schep je het beslag op de plaat. Bak beide kanten even goud/bruin. Zodra er luchtbelletjes ontstaan, kan je de pannenkoekjes omdraaien. Uit het beslag haal je ongeveer 6 kleine pannenkoekjes.
De pannenkoekjes kan je natuurlijk weer helemaal toppen naar eigen smaak.

Een ander simpel ontbijtje waar je makkelijk groente in kan verwerken is een omelet of roerei. Lekker met wat paprika, courgette, champignons en spinazie. Als fijn snijden en dan wat ei erbij en voilà, een super gezond en vullend ontbijtje!

Donderdag koos ik voor een mugcake, dit keer verwerkte ik daar rode biet in. Een mugcake maak je door een geprakte banaan, een ei en wat havermout in een mug (of bowl) te mengen en deze vervolgens te verwarmen in een magnetron. Zo ontstaat er ene klein cakeje. De rode biet zorgt ook voor een leuke kleur. Ik maakte hem ook al eerder met wortel of pompoen, ook aanraders. Dit is een supermakkelijk, maar lekker recept!

Natuurlijk kan het meest voor de hand liggende ontbijtje met groente niet achterblijven…. De spinazie smoothie. Spinazie kent vele goede gezondheidseffecten en zit boordevol vitamine, mineralen en antioxidanten.

Het klinkt vaak niet erg aantrekkelijk om al zo vroeg groente te eten, maar ik vind het serieus lekker. Daarnaast zorg je al gelijk voor inname van extra vitamine en mineralen en ben je klaar voor de dag. Je kan zoveel kanten op met groente.

Heb jij wel eens groente in je ontbijt verwerkt? Heb jij nog leuke ideeën? Laat het me weten.

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .