
RECEPT Amandel bosbes kokos cake
De feestdagen zijn weer voorbij en het echte leven begint weer en daarbij ook de goede voornemens. Veel mensen kiezen ervoor om gezonder te gaan eten en deze amandel bosbes kokos cake is hierbij zeker een optie. Hij is heerlijk voor als tussendoortje of zelfs te nemen als ontbijt. Ga jij hem ook proberen?
Ingrediënten:
- 200 gr amandelmeel
- 90 gr bosbessen (ontdooid)
- 1 tl bakpoeder
- 1 el honing
- 4 eieren (middel)
- ½ tl vanille-aroma
- 60 gr gesmolten kokosolie
- 2 el kokosrasp (ongezoet) + een beetje ter decoratie
Hoe te maken:
- Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
- Meng de amandelmeel en bakpoeder door elkaar in een mengkom.
- Voeg vervolgens de eieren, honing en vanille-aroma toe en meng goed door.
- Voeg de gesmolten kokosolie en de eetlepels kokosrasp toe en meng nogmaals goed door tot dat de olie is opgenomen door het beslag.
- Schep de bosbessen voorzichtig door het beslag heen.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier, verdeel het beslag in de cakevorm en bestrooi met de extra kokosrasp.
- Bak in het midden van de oven af voor 45 minuten. Als de bovenkant mooi goud bruin is geworden is hij klaar.