` RECEPT: American banana pancakes - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: American banana pancakes

Maak jij wel eens pancakes? Ik eet het iedere week als ontbijt of lunch en iedere keer geniet ik er weer van. Ik moet zeggen dat het één van mijn lievelingsgerechtjes zijn om te maken. Het is gewoon zo makkelijk en lekker! En nee, ik ga je niet het recept geven van de traditionele Amerikaanse pancakes vol vet en calorieën maar natuurlijk de gezonde en lichte versie ervan! Check hieronder het easy peasy recept zodat ook jij thuis kunt genieten van je eigen zelfgemaakte, gezonde en overheerlijke American pancakes!

American banana pancakes (2 personen)

Benodigdheden:
1 rijpe banaan
1 1/2 cup plantaardige melk
4 el havermout
1/2 schep proteïnepoeder (optioneel)
5/8 cup boekweitmeel
1 tl baking soda
1 tl apple cider vinegar
Kokosolie

Eventuele toppings: pindakaas, bosbessen, kokosvlokken en maple syrup.

 

Bereidingswijze:

  • Prak de banaan en doe dit in een kom. Giet hier de plantaardige melk bij. Roer dit even door zodat beide ingrediënten goed met elkaar vermengd worden. Nu kun je de havermout, proteïnepoeder en boekweitmeel erdoorheen roeren. Als het deeg wat te droog is doe je er nog wat plantaardige melk bij en als het juist te waterig is roer je er wat meel doorheen. Doe dit telkens door één eetlepel toe te voegen.
  • In een apart schaaltje meng je de baking soda met de apple cider vinegar totdat het bruist. Roer dit door en giet dit vervolgens meteen bij je pancake beslag. Roer alles nog even goed door en daar heb je je pancake basis!
  • Verwarm een koekenpan met een theelepel kokosolie en bak hier je pancakes in. Schep niet teveel in de pan, want het zijn American pancakes, dus wat kleiner van vorm dan de Nederlandse pannenkoek. Bak het aan beide kanten goudbruin en tot slot maak je jouw pancakes af met je favoriete toppings, zoals pindakaas, bosbessen, kokosvlokken en een gezondere versie van pannenkoekenstroop zoals maple syrup of agave syrup!

De pindakaas die ik voor dit recept heb gebruikt komt van De Pindakaaswinkel. Deze had ik, toen ik van mijn laatste reis uit Kopenhagen terugkwam, op Schiphol gekocht in de smaken: Dadel Kaneel en Kokos Zeezout. Super lekker en van top kwaliteit! De Pindakaaswinkel verkoopt vele combinaties: van koffie pindakaas tot karamelpindakaas en van chilipeper citroengras tot witte chocolade pindakaas! Bovendien zijn hun producten vrij van schadelijke palmolie en compleet vegan (dubbel check check!) Zie hier het totaal assortiment van De Pindakaas winkel. Je kunt hun producten vinden door heel Nederland en op de website van De Pindakaaswinkel vind je een verkooppunt bij jou in de buurt!

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .