` RECEPT: Banaan pindakaas koeken - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Banaan pindakaas koeken

Bananen, ik eet ze iedere dag, en er gaan ongeveer twee trossen per week doorheen. Maar bananen houden niet van extreem warm weer. Nou ja, ze houden er wel van, want ze worden lekker snel bruin. Tijdens de hittegolf van een aantal weken geleden zag ik mijn bananen dan ook wegkwijnen en dacht ik, het is tijd om weer eens lekkere koeken te maken! Daaruit kwam dit super makkelijke maar lekkere recept voor banaan pindakaas koeken (die je zelf helemaal naar eigen keuze kunt oppimpen), geniet ervan!

Wat doe je als je bruine bananen in huis hebt, je koeken wilt bakken maar geen bloem, boter of andere “standaard” bakspullen in huis hebt? Dan kijk je naar wat je wel in huis hebt en wat je koeken eventueel kunnen gaan binden. Ik kwam uit op het volgende recept.

Voor 4 – 6 koeken heb je het volgende nodig:

  • 1 banaan
  • 40 gram havermout
  • 1 el pindakaas
  • 10 gram kokosrasp
  • 10 gram (pure) hagelslag

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de banaan fijn en schep daar de havermout doorheen. Pak vervolgens een goede eetlepel met pindakaas en meng dit goed door tot een plakkerig “deeg”. Het maakt niet uit wat voor pindakaas je gebruikt. Gebruik je 100% pindakaas weet dan dat je koeken plakkeriger zullen zijn. Vervolgens meng je hier de kokosrasp en hagelslag doorheen, en zijn de koeken alweer bijna klaar.
  • Kijk vooral naar wat je in huis hebt. Heb je bijvoorbeeld nog nootjes liggen, verwerk deze erf gerust doorheen. Heb je geen hagelslag maar wel bijvoorbeeld chocoladedruppel of chocopasta dan kan je dit er ook in doen. Zo lang de basis staat kun je erin verwerken wat je wilt.
  • De koeken gaan vervolgens 15 minuten op 180 graden in het midden van de oven. De uitkomst zijn heerlijke plakkerige stevige koeken die je kunt eten bij een kop koffie of gewoon heerlijk als tussendoortje.
Geniet ervan!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Post a Comment