Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Bananenbrood met koffie

Koffie en banaan, ik vind het een lekkere combinatie. Ik had drie rijpen bananen liggen en dacht laat ik weer eens een keer variëren met een bananenbrood. Dus deed ik er wat oploskoffie doorheen en walnoten en de uitkomst is dit heerlijke recept!

Ingrediënten:

 • 300 gr havermout
 • 3 rijpe bananen
 • 2 eieren
 • 100 ml melk
 • 3 el oploskoffie
 • 2 el honing
 • 2 tl bakpoeder
 • 40 gr walnoten in stukjes + hele ter decoratie

 

Hoe te maken:

 • Verwarm de oven voor op 175 graden (heteluchtoven).
 • Laat de oploskoffie oplossen in de melk. Als het niet goed oplost kun je de melk iets opwarmen.
 • Pureer de bananen in een blender of met behulp van een staafmixer.
 • Voeg de eieren toe en roer goed door.
 • Voeg de havermout, honing en bakpoeder toe en roer wederom goed door.
 • Roer de “koffiemelk” door het beslag heen en voeg de stukjes walnoten toe.
 • Stort in een bakblik (ingevet of bekleed met bakpapier) en decoreer met de hele walnoten.
 • Bak af voor ongeveer 55 minuten in het midden van de oven. Controleer na 45minuten even of het niet te hard gaat. Test ook even met een satéprikker of het deeg niet al “droog” wordt.
Eet smakelijk!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment

Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .