Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Bananenbrood met walnoten en rozijnen

Dit bananenbrood met walnoten en rozijnen is een van onze wekelijks terugkerende recepten! Wat een fijn brood als tussendoortje of als ‘koekje’ bij de koffie. Heerlijk nu het kouder wordt en onze lijven vragen om ‘stevig’ voedsel. Healthy & lekker!

De originele versie van deze cake staat in Power Food van Rens Kroes. Echter heb ik ondertussen alleen de basis nog van haar recept gebruikt. Dit bananenbrood maak je in de blender en is echt zo klaar. Ik snij dit brood als het af is gekoeld in plakjes en vries deze in. Zo heb je elke dag een vers plakje cake op je werk of thuis!

Voel je vrij om er in te doen wat je lekker lijkt, dit kan eigenlijk niet mislukken! Soms strooi ik er nog wat pure hagelslag door of stukjes vijg.

Dit bananenbrood is een topper als tussendoortje omdat hij erg vult. Maar als ontbijt kan een plak hiervan ook geen kwaad! Heerlijk!

BENODIGDHEDEN VOOR 1 BANANENBROOD:
  • 120 gram havervlokken (muesli of haver kan ook!)
  • 4 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • handje walnoten
  • handje rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 2 dopjes vanille extract
BEREIDINGSWIJZE:

• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Doe alle ingrediënten behalve de walnoten en rozijnen in de blender en mix het mengsel tot het dik en romig is.
• Leg een vel bakpapier in je cakeblik en giet het mengsel hierin. Strooi de walnoten en rozijnen, en eventueel eigen toevoegingen, in het mengsel en roer deze er voorzichtig even door zodat het goed verdeelt is.
• Bak de cake af in ongeveer 25/30 minuten. Controleer met een prikker in het midden of de cake gaar is! Komt de prikker schoon uit je cake? Dan kun je hem uit de oven halen.
• Laat even afkoelen in je cake blik voordat je hem eruit haalt.

Eet smakelijk!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .