Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Bosbessen muffins

Nu de lente weer in aantocht is vind ik het lekker om muffins met fruit erin te maken. Hierdoor worden de muffins lekker fris! De laatste tijd heb ik meerdere recepten voor bosbessen muffins voorbij zien komen. Deze recepten gebruikte ik als inspiratie om een eigen recept te ontwikkelen. Zo veranderde ik bijvoorbeeld de meelsoorten en gaf ik er een kokos twist aan mee. 

Ingrediënten voor 10 stuks:

  • 120 gr speltmeel;
  • 80 gr kokosmeel;
  • 150 ml rijst-kokosmelk;
  • 3 eieren (middel);
  • 150 gr bosbessen;
  • 50 gr gesmolten kokosolie;
  • 50 gr honing;
  • 2 tl bakpoeder;
  • 2 el amandelschaafsel ter decoratie.

Hoe te maken:

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven). Vul muffin bakplaten met papieren vormpjes of zet siliconen muffinvormpjes klaar op een ovenrooster. Als je bosbessen uit de vriezer gebruikt zorg er dan voor dat ze ontdooid zijn voordat je begint.

Meng alle ingrediënten, op de bosbessen en amandelschaafsel na, in een kom. Als je echt een zoetekauw bent kun je meer honing toevoegen, maar daar worden de muffins natuurlijk ook ongezonder van. Schep daarna voorzichtig de bosbessen door met mengsel heen. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes. Decoreer met het amandelschaafsel en bak de muffins voor 25 minuten af in het midden van de oven.

P.S. Ik gebruikte de kokosnootdrink met rijst van Alpro, maar andere plantaardige melksoorten kunnen ook prima gebruikt worden voor dit recept.

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van sport, gezondheid en lifestyle en deel dit graag met anderen. Mijn missie is om iedere vrouw zich goed te laten voelen van binnen en buiten en hieraan bij te dragen door informatieve blogs, recepten, mindset, diensten, events en een speciaal membership!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .