` RECEPT: Bosvruchten crumble - Boost your Health

Member login

[wlm_loginform]

RECEPT: Bosvruchten crumble

In de herfst en winter vind ik het heerlijk om een warm ontbijtje of lunch te maken. Ik heb altijd wel diepvriesfruit in huis, ideaal voor dit soort receptjes. Dit recept is ook nog eens gezond, goed vullend, glutenvrij en zuivelvrij! Als je strikt glutenvrij moet eten let dan op het glutenvrije logo voor het amandelmeel en de bloem.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gr (diepvriesfruit) bosvruchten
  • 60 gr amandelmeel
  • 20 gr bloem
  • 20 gr kokosolie
  • 20 gr honing
  • 10 gr kokosrasp
  • 1 el maïzena

Hoe te maken:

  • Warm de oven (hetelucht) voor op 180 graden.
  • Als je diepvriesfruit gebruikt laat je dit eerst ontdooien.
  • Warm het fruit goed op en druk eventuele grotere stukken kleiner met een lepel of vork.
  • Meng de maïzena en 1el water door het fruit. Warm het geheel nogmaals 1 minuut op 600watt in de magnetron op. Roer goed door en laat even staan. Hierdoor kan de maïzena het fruit(sap) indikken. Blijft het mengsel te dun dan voeg je nog een theelepel maïzena toe. Als het te dik wordt kan je nog wat water toevoegen maar het fruitmengsel hoort stevig te zijn.
  • Laat de kokosolie smelten en meng hier vervolgens de honing doorheen.
  • Meng het amandelmeel, de bloem en de kokosrasp door het olie en honing mengsel. Er ontstaat nu een kruimeldeeg.
  • Verdeel het fruit over twee ovenbestendige schaaltjes.
  • Verdeel het kruimeldeeg over het fruitmengsel (niet aandrukken).
  • Zet de ovenschaaltjes in het midden van de voorverwarmde oven.
  • Bak de crumble voor 18-20 minuten af of tot het kruimeldeeg mooi bruin wordt.
  • Haal uit de oven en laat 5 minuutjes staan zodat het deeg kan “opdrogen” en lekker krokant wordt. Geniet ondertussen van de geur die vrij komt.
Eet smakelijk!

"Mijn grootste hobby is koken en bakken. Naast mijn werk ben ik veel in de keuken te vinden. Van bijna al mijn creaties maak ik foto’s om te kunnen plaatsen op mijn Instagram-account: Carola_s_kitchen. Hiermee wil ik anderen inspireren met voornamelijk gezond eten, maar ook af en toe met een guilty pleasure."

Post a Comment