Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Broccoli Pompoensoep

Soep is super snel en heel erg makkelijk te maken. Vaak heeft iedereen wel ingrediënten in huis waar een heerlijk voorafje, tussendoortje of avondmaaltijd mee te maken is. Ik vind het altijd fijn om een flinke pan soep te maken en een deel hiervan in te vriezen voor momenten waarop ik eigenlijk weinig tijd heb om uitgebreid te koken of te lunchen. Zo heb je altijd iets gezonds achter de hand. Graag deel ik dan ook dit super makkelijke en snelle recept met jullie. Lees snel verder…..

Ingrediënten voor 3 a 4 personen

 • 1 liter bospaddenstoelen bouillon of groentebouillon
 • 1 broccoli (alleen de roosjes eraf snijden)
 • 250 gram pompoenstukjes
 • 5 zongedroogde tomaten
 • 2 tenen knoflook
 • lente ui
 • geroosterde pijnboompitjes
 • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

 • Zet 1 liter water op het vuur en verkruimel hierin 2 bouillonblokjes (bospaddenstoel of groentebouillon).
 • Zodra de bouillon iets kookt voeg je er de groente (broccoli en pompoen) tegelijkertijd bij en laat je ongeveer 15 minuten koken. Controleer of de groentes zacht zijn geworden. Zodra dit het geval is haal je de pan van het vuur en voeg je de knoflook en zongedroogde tomaatjes toe.
 • Vervolgens maal je alles fijn met een staafmixer tot een egale soep zonder stukjes en breng je het eventueel op smaak met peper en zout (ik vind dit niet nodig omdat de tomaatjes al veel smaak afgeven).
 • Na het opdienen van de soep voeg je per kom nog 1 lente ui toe en een paar pijnboompitjes voor de smaak en de bite.

En zo kan je, in 25 minuten, een heerlijke soep op tafel hebben staan! Eet smakelijk!

Hoi, ik ben Isabelle en geboren in 1985. Ik werk fulltime als rental sales agent bij een autoverhuurbedrijf, maar eigenlijk werk ik fulltime aan mezelf. In 2015 heb ik een gastric bypass gehad, ben 60 kilo afgevallen, en vanaf dat moment is mijn lust en liefde voor leven pas echt begonnen. Ik schrijf over mijn gastric bypass, mooie plekjes van Nederland, reizen in het buitenland, gezond en lekker eten en mijn positieve levensstijl.

Comments: 2

 • reply

  Charlotte

  1 mei 2018

  Lijkt me heerlijk en ik heb nog zongedroogde tomaten in de kast waar ik nog geen bestemming voor had. Ben benieuwd 🙂

  • Melinda van Rossen
   reply
   1 mei 2018

   Hij is ook echt heerlijk Charlotte! Laat ons weten hoe de soep smaakte, fijne dag vandaag! Liefs, Melinda

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .