` RECEPT: Broodje met homemade vegan ‘creamcheese’ - Boost your Health

Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Broodje met homemade vegan ‘creamcheese’

Een super lekker broodje met een homemade roomkaas spread gemaakt van tofu. Ik zou willen zeggen een gezondere versie maar het is lastig te bepalen wat gezond is natuurlijk. Dat is voor de een heel anders dan voor de ander. Wel kan ik je vertellen dat dit super lekker is, leuk om te maken, en een keertje wat anders op je boterham of broodje 🙂

Je kunt natuurlijk ook helemaal je eigen draai geven en bijvoorbeeld komkommer en tomaat erop te doen. Of voeg wat pijnboompitjes toe, een vega burger of gebruik het als dip met wat verse groenten. Dat vind ik altijd zo leuk van dit soort recepten, ik geef je simpelweg de handvatten en verder kun je het zo gek maken als je wil. Elkaar natuurlijk inspireren en op ideeën brengen 🙂

Benodigdheden tofu spread:

 • 200 gram compacte tofu
 • theelepel knoflookpoeder
 • theelepel uienpoeder
 • theelepel azijn
 • theelepel zout
 • sap van 1 citroen
 • snufje peper

Benodigdheden broodje:

 • hamburger broodjes of pita
 • 100 gram kastanje champignons
 • eetlepel olijfolie
 • een handje gesneden peterselie

Bereidingswijze:

1. Om de spread te maken doe simpelweg alle ingrediënten in een keukenmachine, of in een grote kom als je het liever met de staafmixer doet. Blend totdat het een glad geheel is en proef even of het nog iets extra’s kan gebruiken. Je kunt dit mengseltje ongeveer een week afgedekt in de koelkast bewaren.

2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat voorverwarmen. Snijd de champignons in schijfjes en voeg deze toe in de warme pan met de eetlepel olijfolie. Doe ook een snufje peper en zout in de pan en bak voor ongeveer 7 minuten totdat de champignons mooi bruin zijn.

3. Rooster het broodje goudbruin en snijd de peterselie in kleine stukjes.

4. De laatste stap! Doe een flinke laag van de tofu creamcheese op het broodje, daarna de champignons, gevolgd door wat van de verse peterselie.

Dat was makkelijk toch? Laat me zeker even weten wat jullie favoriete combinatie is!

Mijn naam is Anne-Maartje maar ik sta beter bekend als Ansie. Ik heb een blog dat heet Fansiefood. Hierop deel ik mijn recepten, van pannenkoeken tot salades. Ik houd ontzettend van lekker eten, vaak wel met een gezondere twist en ik ben al heel lang vegetariër. (Al 15 jaar, wow!) Ik neem mezelf en het leven graag niet te serieus, dus soms als ik wat gek uit de hoek kom dan weet je waarom. Liefde voor eten, mijn recepten delen en anderen blij maken is wat ik hopelijk kom doen hier op Boost your health. Liefs, Ansie

Post a Comment