Member login

Username
Password

» Lost your Password?



RECEPT: Carrot Cake Havermout

Op zoek naar een heerlijk verwarmend en vullend ontbijtje, waarmee je absoluut de dag aan kunt?! Probeer deze havermout, geïnspireerd op de allom bekende carrot cake, dan eens! Warm, kruidig, je krijgt meteen een portie fruit én groente binnen en de gember geeft een heerlijke ‘kick’!

Ingrediënten:

  • 100 gram wortel
  • 1 Elstar of Jonagold appel
  • 100 gram Havermout
  • Handje Rozijnen
  • 200 ml Plantaardige melk (amandel of haver)
  • 2 tl Kaneel
  • 2 tl Gemalen gemberpoeder
  • 1 tl Koekkruiden

Bereidingswijze:

  1. Rasp met een grove rasp de wortel fijn.
  2. Snijd het appeltje in kleine stukjes (je kunt er ook voor kiezen de appel te raspen net als de wortel)
  3. Verhit een steelpan op middelhoog vuur.
  4. Verwarm hierin de wortel en appel tot beide zachter worden.
  5. De havermout, rozijnen, kaneel, koekkruiden en gember toevoegen.
  6. Meteen daarna de plantaardige melk in de pan gieten en het vuur laag draaien.
  7. Roer alle ingredienten goed door elkaar en blijf roeren tot er een mooie ‘stevige’ havermoutpap ontstaat.
  8. In een bakje scheppen en – Geniet!

(Hou je van een iets smeuigere havermout? Voeg dan gewoon wat meer melk toe!

Eet smakelijk!

Mijn naam is Ilse, ik ben 29 jaar en woonachtig in Lisse (Zuid-Holland). Ik ben van oorsprong Pedagogisch Medewerker in de kinderopvang, maar sinds mijn burn-out heb ik daarbuiten een passie en bepaalde interesse ontwikkeld voor gezondheid, pure producten, happy healthy food, spiritualiteit en ben ik gek op van alles wat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling en groei! Eigenlijk dus van alles rondom onze body en mind en met name ook hoe dit met elkaar in verbinding staat en elkaar beïnvloed. Hoeveel meer ik hier zelf over ontdek, hoeveel meer ik de drang voel dit met andere mensen te delen!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .