Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Chocolade Kurkuma Bites

Met dit recept maak je in een handomdraai een lekkere snack voor de hele week! Met de kurkumapoeder van Biotona heb ik chocolade kurkuma bites gemaakt. Gezond, makkelijk en lekker. Check hier het recept!

Wat is kurkuma?

Kurkuma bestaat al ontzettend lang en komt uit India. Een ander woord voor kurkuma is geelwortel. De bekende oranje kleur wordt met deze plant gemaakt. De specerij zorgt voor een goede flexibiliteit en gezondheid van de gewrichten.

Een boost voor je gezondheid!

De kurkuma van Biotona is 100% rauw en natuurlijk. Biotona kweekt 100% biologisch en na de oogst en de selectie wordt de kurkuma gedroogd en verwerkt tot poeder. Op de verpakking staat al aangegeven dat kurkuma goed is voor je huid en lever. Verder bevat kurkuma nog veel meer goede eigenschappen. Wist je trouwens dat als je bijvoorbeeld kurkuma met peper combineert je de voedingsstoffen van kurkuma versterkt? Het werkt dan nog beter en je lichaam kan de voedingsstoffen zo ook makkelijker opnemen.

Daarnaast werkt kurkuma ontstekingsremmend, zorgt het voor een goede spijsvertering en werkt het ontgiftend. Het reinigt je lichaam dus ook van binnenuit! Kurkuma helpt ook goed bij het afvallen, een sterk immuunsysteem en een gezond zenuwstelsel. De kurkuma kun je toevoegen in je yoghurt, baksels, smoothies en avondeten.

Recept chocolade kurkuma bites (ongeveer 12 stuks)

Ingrediënten:

  • 3 kop dadels (zonder pit)
  • 1 tl kurkumapoeder van Biotona Curcuma
  • 3 el cacaopoeder
  • ½ kop amandelen
  • 3 el havermoutvlokken

Bereidingswijze:

  • Was de dadels en snijd deze in stukken.
  • In een keukenmachine blend je vervolgens de dadels met de rest van de ingrediënten tot het een bal vormt.
  • Maak je handen een beetje nat. Dit helpt om mooie balletjes te maken, want het deeg kan gauw aan je handen plakken.
  • Strooi hier nog wat extra kurkumapoeder overheen en klaar ben je!

Eet smakelijk!

Hi! Mijn naam is Laura D'Agata en ik ben 23 jaar. Sinds de zomervakantie van 2017 ben ik 100% plantaardig gaan eten en dit bevalt mij tot nu toe prima! Ik ben al jaren bezig met en geïnteresseerd in voeding en dat is de laatste jaren alleen maar toegenomen. In mijn vrije tijd sport ik graag en probeer ik zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar gestart met mijn eigen blog ''The Fit and Green Diary'' en hier plaats ik zo'n twee keer per week wat leuks op wat betreft vegan recepten, sport en leuke vegan hotspots. Mijn ideale baan? Reizen voor mijn werk, verschillende landen bezoeken en mij in die landen verdiepen in de plantaardige levensstijl en hier uiteraard artikels over schrijven!

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .