Member login

Username
Password

» Lost your Password?RECEPT: Courgetti met kip en tapenade

Persoonlijk vind ik dat er niets mis is met een beetje pasta, maar door courgetti te maken en te vervangen voor spaghetti sliertjes krijg je snel extra groenten binnen en het ligt niet zo zwaar op de maag. Perfect dus als je nog gaat sporten of een drukke avond hebt.

Persoonlijk heb ik de pasta niet gemist en ook bij kinderen is dit recept een grote hit! Ze eten ongemerkt veel groenten en dat is altijd mooi meegenomen toch 😉

Het recept is vrij simpel en zeker de moeite waard om een spiraalsnijder aan te schaffen. TIP: De spiraalsnijder gebruik ik ook om wortels en komkommer te snijden voor de salade! Het ziet er leuk uit en is makkelijk in een bakje te doen.

WAT HEB JE NODIG VOOR 2 VOLWASSENEN EN EEN MINI:
 • 2 courgettes
 • 1 potje rode tapenade
 • 2 kipfilets
 • zakje gemende rucola melange
 • paar plakken rauwe ham (beetje dikke plakken)
 • flinke hand Parmezaanse kaas
 • peper en zout
 • Optioneel: een handje pijnboompitten
AAN DE SLAG:
 1. Snij de kipfilet in blokjes en doe deze in een kom met 2 eetlepels tapenade. Roer goed door en laat even staan.
 2. Was de courgette en maak met een kaasschaaf dunne plakken. Leg deze op elkaar zodra je ze afsnijd. Het midden van de courgette kun je niet goed gebruiken, zodra de plakken niet soepel meer eraf gaan kun je de rest van de courgette even apart leggen.
 3. Snij de stapeltjes courgette in de lengte in dunne repen, een soort spaghetti slierten dus 🙂
 4. Zet een grote wok op het vuur en doe hier wat olijfolie in. Bak de kipstukjes zachtjes gaar.
 5. Kook ondertussen wat water om de courgette even in te koken. Zodra de kip gaar is doe je de courgette voor 1 minuutje in de pan met kokend water. Giet de courgette af en laat even uitlekken.
 6. Zet ondertussen en pan op het vuur om de rauwe ham in te bakken, bak deze tot hij lekker knapperig is.
 7. Alle ingrediënten zijn nu gekookt en gebakken. Zet de wok weer op het vuur en doe de courgette bij de kip. Meng dit goed door elkaar en voeg de rest van de tapenade toe.
 8. Zodra dit mengsel goed is gemengd leg je op de borden een flinke hand sla. Hierop schep je het courgetti kip mengsel en leg de plakken rauwe ham erboven op. Maak af met een goede hand Parmezaanse kaas en peper en zout.

Eet smakelijk!

Chaotische 30er en moeder van een peuter. Mijn passie is het delen van liefde voor eten, ik hoop dat mijn recepten zo inspireren dat andere mensen gaan koken. Smaken, textuur, kookprocessen, het in de keuken staan en van niks een kleine hemel op aarde maken. Mijn hersens staan nooit stil. Mijn recepten zijn precies zoals ik ben. Soms gezond en snel, soms intens en vol suikers. Meer lezen? http://www.ikhartjeeten.nl/

Post a Comment

Translate »
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .